Ineenstorting voormalig Premier League-bolwerk Bolton compleet

Reacties

Bolton Wanderers is onder curatele gesteld. Dat meldt de oude eigenaar Ken Anderson in een bericht op de clubwebsite dat is gericht aan de fans van de Engelse club, die al is gedegradeerd uit het Championship en waar de Nederlandse aanvaller Yanic Wildschut op huurbasis speelt.

Ineenstorting voormalig Premier League-bolwerk Bolton compleet

Het is het volgende hoofdstuk in een al maandenlang aanhoudende soap die Bolton in zijn greep houdt en er zelfs voor zorgde dat de spelersgroep in staking ging, omdat de salarissen van maart nog altijd niet zijn overgemaakt. Anderson startte al in maart gesprekken op met voormalig Watford-eigenaar Laurence Bassini, maar de overname is nog altijd niet afgerond. Daarbij beschuldigden de twee zakenlieden elkaar via de media aanhoudend van het ophouden van de deal.

Bassini vertelde dinsdagavond tegenover Sky Sports al dat hij daarom vreesde dat Bolton onder curatele zou worden gesteld. 'Ik heb geprobeerd met de belastingdienst en andere partijen te praten om te voorkomen dat de rechtszaak door zou gaan en de toekomst van de club op het spel staat, maar Ken Anderson houdt zich niet aan de deal die was overeengekomen. Ik ben met handen en voeten gebonden en dat is frustrerend. Want ik probeer de club te redden.'

Voormalig Watford-eigenaar Laurence Bassini heeft de ondergang van Bolton Wanderers niet kunnen voorkomen.
Voormalig Watford-eigenaar Laurence Bassini heeft de ondergang van Bolton Wanderers niet kunnen voorkomen.

Anderson meldt op zijn beurt in het statement op de Bolton-website dat hij geen andere keus heeft dan de club onder curatele te laten stellen, omdat hij het niet waarschijnlijk achtte dat er woensdag tijdens de hoorzitting bij het High Court een oplossing zou komen. 'Dit is voor mij een enorme teleurstelling, aangezien ik snap dat dit serieuze gevolgen heeft voor de club. Maar mij wordt geen andere keus gelaten, omdat op deze manier de club en zijn geweldige historie bewaard blijft.'

Fout
In zijn statement haalt Anderson niet voor de eerste keer uit naar Bassini, die volgens hem niet heeft kunnen aantonen aan de English Football League dat hij over voldoende financiële middelen beschikt en volgens hem alleen maar loze beloften heeft gedaan. Anderson noemt het achteraf gezien dan ook een fout dat hij de gesprekken met de 'tijdrekkende' Bassini is aangegaan. 'Het enige alternatief was op het moment echter een faillissement, daarom besloot ik het erop te wagen.'

Het heeft dus allemaal niet mogen baten voor Bolton, dat onlangs dus al niet in staat was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Brentford te spelen omdat de salarissen niet zijn betaald. De voormalige Premier League-club, die tussen 2001 en 2012 nog onafgebroken op het hoogste niveau in Engeland speelde, zal volgend seizoen volgens de berichten in Engelse media met twaalf minpunten beginnen in de League One. En dan is het hopen dat een nieuwe eigenaar de club uit het slop trekt.

Het was pak 'm beet tien jaar geleden moeilijk voor te stellen dat het zover zou komen. Bolton Wanderers speelde eerder deze eeuw zoals gezegd elf jaar onafgebroken in de Premier League en was tussen 2004 en 2007 zelfs een vast lid van de subtop met twee zesde en twee achtste plaatsen. Manager Sam Allardyce gold destijds als de man achter het succes in het Reebok Stadium, waar in die jaren kleurrijke vedetten als Youri Djorkaeff, El-Hadji Diouf, Jay Jay Okocha en Nicolas Anelka speelden.

Het in 1874 opgerichte Bolton speelde in die jaren zelfs twee keer Europees voetbal en kan sowieso bogen op een rijke historie. Zo is het viervoudig winnaar van de FA Cup en was het in 1888 een van de oprichters van de Football League. The Trotters zijn ook de Engelse club die het langst op het hoogste niveau speelde zonder een keer kampioen te worden. De tweede plaatsen in de seizoenen 1891/92, 1920/21 en 1924/25 zijn het beste resultaat in de First Division.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
21
Millwall
46
10
14
22
48-64
-16
44
22
Rotherham United
46
8
16
22
52-83
-31
40
23
Bolton Wanderers
46
8
8
30
29-78
-49
32
24
Ipswich Town
46
5
16
25
36-77
-41
31
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.