Indrukwekkende transformatie Martial zet Old Trafford in vuur en vlam

Reacties

Anthony Martial is één van de spelers die symbool staat voor de wederopstanding van Manchester United onder leiding van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer. Hoe anders was de situatie van de Franse linkerspits enkele maanden geleden?

Indrukwekkende transformatie Martial zet Old Trafford in vuur en vlam

Terug naar september 2018. In de tweede maand van dit seizoen kwijnde Martial weg op de bank van Manchester United. De speler sprak openlijk zijn frustratie over de keuzes van José Mourinho uit. De relatie tussen de Portugese coach en Martial was dramatisch te noemen. In de zomer deelde Mourinho de aanvaller een boete uit omdat die besloot bij de geboorte van zijn tweede kind te willen zijn. Dat Martial het trainingskamp verliet was tegen het zere been van de trainer, die tijdens de voorbereiding al zoveel spelers miste.

Het was de eerste breuk in de relatie tussen de twee. Een breuk die eigenlijk niet meer te lijmen was. Dat merkte Manchester United ook tijdens de contractonderhandelingen met Martial. De Franse international was simpelweg niet van plan om te blijven en dat kwam puur door de aanwezigheid van Mourinho. Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Arsenal stonden al met open armen op hem te wachten.

Behalve Anthony Martial is ook zijn goede vriend Paul Pogba volledig opgeleefd onder Ole Gunnar Solskjaer.
Behalve Anthony Martial is ook zijn goede vriend Paul Pogba volledig opgeleefd onder Ole Gunnar Solskjaer.

Inmiddels is alles anders. Onder Solskjaer, de opvolger van de ontslagen Mourinho, speelt Martial beter dan ooit op Old Trafford. De Fransman voelt zich heerlijk en heeft inmiddels toch een nieuw contract getekend. Tussen Solskjaer en Martial was het liefde op het eerste gezicht. De Noorse coach herkent namelijk een oude bekende in de aanvaller: Cristiano Ronaldo, met wie hij zelf samenspeelde bij United.

'Er zijn overeenkomsten. Als Anthony het niveau van Cristiano wil halen, weet hij wat hem te doen staat. Hij heeft het zelf in de hand, want het talent is absoluut aanwezig. Ik vind het fantastisch om met hem te werken. Hij creëert zo ontzettend veel kansen en scoort ook nog eens veel. Anthony is een echte United-speler. Hij vermaakt het publiek, hij vermaakt de manager en hij vermaakt zijn ploeggenoten. Bovendien is het een hele leuke jongen', aldus Solskjaer.

De liefde is volledig wederzijds. 'Hij is een geweldige trainer. Hij weet precies hoe hij het beste uit de spelers naar boven moet halen en is enorm duidelijk in zijn wedstrijdbesprekingen. Iedereen weet altijd exact wat hem te doen staat. De manager geeft mij heel veel advies. Ik word natuurlijk alleen maar beter door de tips van een voormalig topspeler. Het gaat heel natuurlijk tussen ons', looft Martial zijn trainer.

Met dank aan Solskjaer lijkt Martial zijn belofte alsnog in te gaan lossen op Old Trafford. De fans houden van de rechtsbenige linkerspits, die ooit door Louis van Gaal naar Engeland werd gehaald. Van Gaal wist het toen al zeker: Martial zou een wereldster gaan worden. Ondanks de vertraging die opgelopen werd in de jaren onder Mourinho, lijkt de Nederlander nu toch nog zijn gelijk te gaan halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.