Indrukwekkende steunbetuiging voor Vinícius bij Flamengo

Reacties

De racistische uitingen in de richting van Vinícius Júnior hebben ook in Brazilië tot een sterke tegenreactie geleid. Spelers van Flamengo en Cruzeiro zorgden bij de start van hun wedstrijd voor een indrukwekkend protest.

Indrukwekkende steunbetuiging voor Vinícius bij Flamengo
© Pro Shots
Flamengo
Flamengo
1 - 1
Cruzeiro
Cruzeiro

De spelers en de scheidsrechter riepen op tot bezinning door direct na het eerste fluitsignaal op het veld te gaan zitten. Die actie werd met applaus ontvangen door de Flamengo-aanhang. Op de tribunes van het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro waren ook tal van steunbetuigingen voor Vinícius te zien.

De Real Madrid-aanvaller doorliep de jeugdopleiding van de Braziliaanse grootmacht. De nu 22-jarige buitenspeler werd in 2018 voor 45 miljoen euro van Flamengo overgenomen door Real. Dat is de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van Flamengo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vinícius heeft deze week uit verschillende hoeken veel steun gekregen na de trieste gebeurtenissen in de uitwedstrijd tegen Valencia van vorige week zondag. De 21-voudig international werd racistisch bejegend in Estadio Mestalla. Later in de wedstrijd kreeg hij na het verliezen van zijn zelfbeheersing rood, een kaart die later werd kwijtgescholden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.