Indrukwekkende sprint RKC: nog maar drie clubs in acute degradatienood

Reacties

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag tijdens speelronde 23 van de Eredivisie een even overtuigende als cruciale overwinning geboekt op Heracles Almelo. De formatie van Fred Grim deed daarmee uitstekende zaken in de onderste regionen.

Indrukwekkende sprint RKC: nog maar drie clubs in acute degradatienood
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

RKC promoveerde in 2019 op een doldwaze manier naar de Eredivisie en bleef er in 2020 op curieuze wijze in. In 2021 is de ploeg hard op weg om zich rechtstreeks te handhaven. Na de overwinning op Heracles bedraagt de marge ten opzichte van de gevarenzone liefst negen punten. Zo lijken Willem II, ADO Den Haag en FC Emmen met z'n drieën uit te gaan maken welke twee clubs er rechtstreeks degraderen en wie er een herkansing krijgt in de play-offs. Al halen Willem II - ADO Den Haag nog wel tegen elkaar in.

Nadat de RKC-spelers vorige week tegen FC Emmen pas laat konden juichen, ontstaken ze zondag dankzij Ola John al vroeg in euforie. De eenmalige Oranje-international kapte zijn tegenstander uit, waarna hij Janis Blaswich op het verkeerde been zette door de bal in de korte hoek te schieten. Lennerd Daneels fungeerde als aangever en de Belg verzorgde zelf in de 23ste minuut de 2-0 met een laag schot van afstand. Vooral de aanval die hieraan voorafging was oogstrelend. Razendsnel combineerde RKC door de defensie van Heracles, waarna Daneels uiteindelijk de trekker overhaalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heracles, dat een beetje in niemandsland verkeert op de ranglijst, stelde daar teleurstellend weinig tegenover. Ahmed Kutucu zorgde af en toe voor dreiging, maar ook de winteraanwinst kon zijn ploeg niet over het dode punt heen helpen. Na de hervatting bleef RKC het duel controleren en mocht Heracles in eerste instantie van geluk spreken dat de schade niet verder opliep. Blaswich redde bijvoorbeeld knap op een poging van Richard van der Venne, die een kwartier voor tijd wél scoorde nadat hij eerst zijn tegenstander in de luren had gelegd. Een wonderschone treffer die niet misstond op de prachtige middag voor de Brabanders.

Los van de kille cijfers op de ranglijst zal ook het recente vormpeil RKC vertrouwen geven in de handhavingsmissie. De Brabanders zijn nu vier Eredivisie-duels ongeslagen (twee zeges en twee gelijke spelen), de beste serie sinds de winter van 2013/14. Zaterdag gaat de formatie van Grim op bezoek bij ADO Den Haag.

De strijd in het rechterrijtje van de Eredivisie

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

RKC Waalwijk Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.