Indrukwekkende Salah draait Watford helemaal dol

Liverpool heeft zich op zeer overtuigende wijze hersteld van de nederlaag tegen Manchester United van vorige week. Aan de hand van de absolute uitblinker Mohamed Salah - die vier goals maakte - rekenden The Reds af met Watford: 5-0. De equipe van Jürgen Klopp klom daardoor naar de derde plaats in de Premier League.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen, trakteerde het publiek op Anfield onder winterse omstandigheden (het sneeuwde zelfs gedurende enkele periodes) al vroeg op een doelpunt. Salah onderstreepte in de vierde minuut zijn topvorm door eerst Miguel Britos in de luren te leggen en vervolgens doelman Orestis Karnezis te verschalken. Watford, waar Daryl Janmaat op de bank zat en in de 82ste minuut inviel, kreeg geen minuut de tijd om bij te komen. Met snelle combinaties werden de bezoekers vastgepind op eigen helft.

Voor de bezoekers was het pijnlijk dat de 2-0 viel op een moment dat ze langzaam maar zeker in de wedstrijd kwamen. Salah, die simpelweg niet te houden was, tikte binnen na een ragfijne voorzet van Andrew Robertson.

Mohamed Salah is nu de op een na meest trefzekere Afrikaan in een Premier League-jaargang. Alleen Didier Drogba maakte er ooit meer (29 in 2009/10).

Vlak na de onderbreking boorde Roberto Firmino het laatste restje hoop van Watford de grond in. De Braziliaan scoorde heerlijk met een inzet van achter het standbeen. Deze keer was Salah verantwoordelijk voor de assist nadat hij voor de zoveelste keer Britos zijn hielen liet zien. Liverpool bleef domineren, al was Watford via Roberto Pereyra nog dicht bij de 3-1. De middenvelder geselde de lat met een vrije trap.

Liverpool schakelde een paar tandjes terug, maar Salah weigerde op zijn lauweren te rusten. In de 77ste minuut slalomde de Egyptenaar als Alberto Tomba in zijn beste dagen langs enkele Watford-verdedigers om vervolgens de bal in het doel te prikken. Meer leed bleef middenmoter Watford niet bespaard. Vlak voor tijd benutte Salah nog een rebound voor zijn vierde en Liverpools vijfde goal. Met 28 doelpunten voert de Egyptenaar in z'n eentje de topscorerslijst van de Premier League aan.

Door de triomf komt Liverpool op 63 punten, waarmee ze als nummer drie de interlandbreak ingaan. The Reds hebben twee punten meer dan nummer vier Tottenham Hotspur, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het gat naar nummer vijf Chelsea, dat ook nog een duel tegoed heeft, bedraagt zeven punten. De topvier in de Premier League plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League.

Na de interlandperiode gaat Liverpool op bezoek bij Crystal Palace. Dat duel is meteen de generale repetitie voor deel één van het tweeluik met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League.