Indrukwekkende comeback PSV na dramatische start

Reacties

PSV heeft goede zaken gedaan in de Europa League. De Eindhovenaren dankten het succes tegen PAOK Saloniki aan de veerkracht.

Indrukwekkende comeback PSV na dramatische start
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 2
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

De laatste weken ging het over het verval van PSV, dat na een voortvarende start de opgebouwde marge en daarmee een ogenschijnlijk zekere beloning uit handen gaf. In het thuisduel met PAOK Saloniki werden de Eindhovenaren donderdag in een andere rol gedwongen; ze werden de jagers in plaats van de prooi.

Dat had alles te maken met de dramatische start van PSV in het Philips Stadion. Na drie minuten kreeg Fernando Varela met meer geluk dan wijsheid de 0-1 op zijn naam. De verdediger kreeg na een schot van Christos Tziolis de bal tegen zich aan, waarna de bal in het PSV-doel ging.

In de negende minuut dacht PSV de stand weer gelijk te hebben getrokken via Donyell Malen. De arbitrage zette een streep door de 1-1 vanwege buitenspel. Daarbij wreekte het zich dat er geen VAR is, want de Oranje-international stond meters geen buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot overmaat van ramp sloeg vier minuten later PAOK wel toe. Andrija Zivkovic speelde zich aan de zijkant knap vrij, waarna de bal via een slimme pass van Stefan Schwab terechtkwam bij Tzolis; 0-2.

In de twintigste minuut was er dan eindelijk wel reden voor een bescheiden PSV-feestje. Op aangeven van Noni Madueke tekende Cody Gakpo voor de aansluitingstreffer, die de opmaat moest worden voor een geslaagde comeback.

In de eerste helft bleef die ondanks enkele mooie kansen achterwege, maar na rust hoefde niet lang te worden gewacht op de gewenste goals. Vijf minuten na de hervatting vond Denzel Dumfries Gakpo, die de bal in een keer teruglegde op Madueke; 2-2. Twee minuten later had PSV de dramatische start helemaal weggewerkt. Na een steekpass bediende Malen eerst Eran Zahavi, om na een vergeefse poging van de Israëliër vervolgens zelf uit de rebound te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De inhaalrace had PSV genoeg energie gekost, maar dit keer stortte de ploeg van Roger Schmidt niet in zoals eerder het geval tegen FC Twente en in het uitduel met PAOK. Onder andere de wissel van middenvelder Jorrit Hendrix voor spits Zahavi bood ook de extra zekerheid die nodig was om de punten over de eindstreep te nemen. Ondanks wat spannende momenten slaagde PSV in die opzet. 

Door het resultaat ligt PSV weer op koers voor Europese overwintering. PAOK heeft de tweede plaats moeten overdoen aan de Eindhovenaren, die één punt voorsprong hebben op de Grieken.

Granada
Granada
2 - 1
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia

Granada zette donderdag een enorme stap richting Europese overwintering door Omonia Nicosia te verslaan. Luis Suárez zette de Spaanse ploeg op het juiste spoor. Na de gelijkmaker van Ernest Asante gaf Alberto Soro in de 73ste minuut de Cyprioten de genadeklap.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.