Indrukwekkende cijfers: Sinisterra laat Haller en Götze zijn hielen zien

Reacties

Luis Sinisterra is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Feyenoord-aanvaller heeft nu al meer doelpunten en assists achter zijn naam dan in het volledige vorige seizoen.

Indrukwekkende cijfers: Sinisterra laat Haller en Götze zijn hielen zien
© Pro Shots

Sinisterra speelde met twee assists een belangrijke rol in de eclatante 0-4 zege van Feyenoord in de topper tegen PSV. De 22-jarige dribbelaar vijzelde zijn fraaie statistieken daarmee verder op. Het rendement van de Colombiaan is dit seizoen namelijk indrukwekkend hoog.

In elf officiële duels was Sinisterra tot nu toe direct betrokken bij twaalf doelpunten: hij maakte zeven goals en gaf vijf assists. De meesten daarvan kwamen in de voorrondes van de Conference League tot stand, waar hij onder meer een hattrick maakte tegen IF Elfsborg.

Er is momenteel geen speler in de Eredivisie die Sinisterra bij kan houden. Ajax-spits Sébastien Haller komt, mede dankzij zijn hoofdrol in het Champions League-duel met Sporting Portugal, nog het dichtst in de buurt. De Fransman speelde dit seizoen wel minder duels dan de Feyenoord-aanvaller. PSV'ers Mario Götze, Eran Zahavi en Cody Gakpo kwamen juist tweemaal vaker in actie dit seizoen, zij completeren de topvijf van meest productieve spelers.

Sinisterra valt ook in andere klassementen op. Alleen Dusan Tadic en Joey Veerman creëerden dit Eredivisie-seizoen vaker een kans voor een ploeggenoot, terwijl alleen Ryan Gravenberch en Tomás Suslov vaker een tegenstander uitspeelden. Sinisterra speelde met Feyenoord bovendien een wedstrijd minder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.