Ince spoort United aan tot handelen door vraagtekens rond Rashford

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer weet niet zeker of Marcus Rashford dit seizoen nog in actie kan komen voor Manchester United. Clubicoon Paul Ince spoort zijn favoriete club aan tot handelen.

Ince spoort United aan tot handelen door vraagtekens rond Rashford
© Pro Shots

Rashford viel vorige week na een invalbeurt geblesseerd uit in de bekerwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers en kampt met een stressfractuur. Na de 2-0 nederlaag tegen Liverpool zei Solskjaer dat de aanvaller komende weken buitenspel zou staan, maar wellicht is de blessure ernstiger dan gedacht. In aanloop naar de competitiewedstrijd van woensdag tegen Burnley liet Solskjaer weten dat hij niet weet of Rashford dit seizoen nog zijn rentree kan maken.

'Marcus krijgt alle tijd om weer fit te raken', zei de manager van United. 'We gaan geen enkel risico nemen met zijn blessure. We hebben de beste medische staf van het land en ik weet zeker dat Marcus alleen terugkeert als hij weer honderd procent fit is.'

Met de weinig zeggende update zorgt Solskjaer voor vraagtekens. Voormalig United-middenvelder Ince denkt dat het een ramp zou zijn als Rashford dit seizoen inderdaad niet meer in actie kan komen en vindt dat Solskjaer de transfermarkt op moet gaan. Rashford was dit seizoen al goed voor veertien competitiedoelpunten en Anthony Martial (acht goals) en Mason Greenwood (vier) zijn nu de enig overgebleven opties voor de spitspositie.

'United moet goed kijken naar wie er beschikbaar zijn', stelt Ince. 'Edinson Cavani lijkt mij de ideale kandidaat, als hij naar Engeland zou willen komen. Mocht duidelijk worden dat hij haalbaar is, dan moet United vol voor Cavani gaan. Hij zal behoorlijk prijzig zijn en is al wat ouder, wat natuurlijk zorgwekkend is, maar United zit niet in de positie om kieskeurig te zijn.' Paris Saint-Germain-topscorer Cavani lijkt echter op weg naar Atlético Madrid.

Ince ziet een alternatief voor Cavani in de Premier League rondlopen. 'Danny Ings zou ook een goede spits zijn voor United. Hij scoort op dit moment voor zijn plezier', aldus Ince over de aanvaller van Southampton, die dit seizoen net zo vaak scoorde in de competitie als Rashford (veertien keer). 'Maar wat een probleem is: wie United ook zal halen, de club zal worden opgelicht. Andere clubs merken de wanhoop na de blessure van Rashford natuurlijk ook.'

'Een plek in de topvier zou sowieso al heel moeilijk worden voor United: met of zonder Rashford', vervolgde Ince. 'Nu is het natuurlijk nog veel moeilijker geworden. Maar als United iemand als Cavani weet te halen, dan geef ik ze een goede kans.' United staat momenteel vijfde in de Premier League, met een achterstand van zes punten op nummer vier Chelsea. Die ploeg heeft wel al een wedstrijd meer gespeeld.

Jude Bellingham
Ondanks de zorgen over de blessure van Rashford wordt United in de kranten niet in verband gebracht met veel spitsen. Volgens de tabloids is de recordkampioen nu juist druk bezig met de komst van een pas zestienjarige middenvelder: Jude Bellingham van Birmingham City. Hij wordt beschreven als het grootste Engelse talent sinds Wayne Rooney en wordt al gevolgd door verschillende Engelse topclubs. United zou zo'n dertig miljoen pond, omgerekend ruim 35 miljoen euro, voor Bellingham over hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.