Iñaki Williams belooft Bilbao eeuwige trouw met megacontract

Reacties

Manchester United probeerde hem op Deadline Day nog te verleiden tot een transfer, maar Iñaki Williams gaat helemaal nergens heen. Dat benadrukte de spits maandag nog maar eens door een megacontract te tekenen bij zijn club Athletic Bilbao.

Iñaki Williams belooft Bilbao eeuwige trouw met megacontract

De 25-jarige Williams is per direct de bestbetaalde speler van Athletic nu hij een nieuw contract voor negen (!) jaar heeft getekend. Daarmee maakt de spits duidelijk dat hij zijn carrière wil afsluiten bij de club waar hij tevens zijn jeugdopleiding doorliep, want aan het einde van zijn contract is de Spaanse international 34 jaar oud.

Williams is geboren en getogen in Bilbao en is daarom enorm geliefd bij de achterban van de club. Vorig seizoen was hij goed voor dertien doelpunten en vier assists in 38 La Liga-duels, in totaal speelde de pijlsnelle aanvaller al 204 officiële wedstrijden voor de Spaanse subtopper. Daarin scoorde William zeventig keer en gaf hij 33 assists.

Athletic Bilbao heeft ook de gelimiteerde transfersom van Williams aangepast. Waar de spits eerder nog voor 80 miljoen euro op te halen was, kost hij nu 135 miljoen euro. Een transfer is echter totaal niet aan de orde, want Williams wil in Bilbao eenzelfde status krijgen als bijvoorbeeld eerder Francesco Totti bij AS Roma had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.