In Lissabon, Dortmund en Istanbul zijn ze blij met de CL-loting tegen Ajax

Reacties

Namens Ajax reageerden Daley Blind en trainer Erik ten Hag eerder al positief op de loting voor de groepsfase van de Champions League. Maar ook tegenstanders Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas zien kansen. Met name vanuit Turkije kwam een bijzondere reactie.

In Lissabon, Dortmund en Istanbul zijn ze blij met de CL-loting tegen Ajax

De Duitse krant Ruhr Nachrichten stelt dat Dortmund geluk heeft gehad met de loting, omdat er van een absolute poule des doods geen sprake is, en is van mening dat BVB de favoriet is voor de groepswinst. 'Een zeer interessante poule met alleen maar traditieclubs', zo vindt sportief directeur Michael Zorc. En, zo stelt algemeen directeur Hans Joachim Watzke: 'We hebben niets te klagen, dit is een evenwichtige poule. We maken een goede kans om door te gaan.'

Ook aanvoerder Marco Reus weet dat Dortmund het een stuk zwaarder had kunnen treffen. 'Dit zijn interessante tegenstanders, zoals Ajax. Maar de écht grote teams zitten niet in deze poule. Wat dat betreft kunnen we tevreden zijn, maar we moeten voorbereid zijn. Of we de favoriet zijn? Dat boeit me niet, we willen gewoon door.' Ajax wordt door Ruhr Nachrichten tot slot omschreven als 'een zwaargewicht uit de hall of fame van het Europese voetbal'.

Ook in Portugal is hoopvol gereageerd op de loting. 'We zijn vol vertrouwen, al kan ik me voorstellen dat dat voor de andere drie clubs ook geldt', zegt technisch directeur Hugo Viana op de clubwebsite. 'Het zijn drie geweldige tegenstanders, met onder meer de kampioenen van Turkije en Nederland. Of we ook een slechtere poule hadden kunnen hebben? Er zijn geen slechtere of betere poules, dit is gewoon een extreem mooie competitie om in te spelen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel wat er gebeurt', zo sloot hij af met een ouderwetse voetbalwijsheid.

Dochter in Nederland
Tot slot naar Turkije, waar voorzitter Ahmed Nur Çebi zijn licht over de loting laat schijnen. 'Succes aan iedereen!', zo opent hij zijn statement op de clubwebsite. 'Dit zijn stuk voor stuk goede en speciale clubs. Het is voor Besiktas belangrijk om punten te pakken voor het Turkse voetbal, dus ik hoop dat alle clubs het goed gaan doen. Ik zou de voorzitters van de andere clubs willen uitnodigen om onze wedstrijden in ons stadion te komen bekijken', toont hij zich tot slot uitnodigend.

Op de site van Besiktas reageren ook enkele bestuursleden. De mooiste reactie is van Kemal Erdogan, die namens het bestuur verantwoordelijk is voor de contacten met onder meer de Turkse voetbalbond en de UEFA. 'Ik wilde per se Ajax treffen, zei ik vooraf al', verklapt hij. 'Mijn dochter woont namelijk in Nederland, ik wil haar graag bezoeken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.