In dit opzicht presteerde Barcelona als een degradatiekandidaat

Reacties

De slechte seizoenstart van Barcelona heeft Ronald Koeman dan toch de kop gekost. Vooral de cijfers in uitwedstrijden waren dramatisch.

In dit opzicht presteerde Barcelona als een degradatiekandidaat
© Pro Shots

Op vreemde bodem pakte Barça in La Liga dit seizoen pas twee punten in vier duels, op bezoek bij Athletic Bilbao (1-1) en Cádiz (0-0). Daarna volgde begin oktober een 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid en woensdagavond was Rayo Vallecano te sterk door een doelpunt van good old Radamal Falcao.

Door die dramatische balans is Barça wat betreft uitwedstrijden een degradatiekandidaat in Spanje. Alleen Levante (twee punten, slechter doelsaldo) en Getafe (één punt) presteerden tot nu toe nog slechter buitenshuis. Dat terwijl de Catalanen in thuiswedstrijden dertien punten pakten.

Op dat vlak is Barça na het uitstekend aan het seizoen begonnen Rayo Vallecano (vijftien punten) de best presterende ploeg van La Liga, al speelde het wel meer wedstrijden dan Real Sociedad (dertien uit vijf) en Sevilla (twaalf uit vier). Alleen Real, afgelopen zondag, won tot nu toe in Camp Nou (1-2).

Die nederlaag deed de positie van Koeman natuurlijk geen goed, zoals ook de 3-0 nederlagen tegen Bayern München en Benfica in de Champions League hard aankwamen. Toch staan de dramatische cijfers in uitduels het meest symbool voor de slechte seizoenstart die Koeman nu de kop kostte.

Barça thuis & uit in La Liga

Duels Winst Gelijk Verlies Goals Punten
Thuis 4 1 1 14-7 13
Uit 0 2 2 1-4 2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.