Imponerende cijfers voor Liverpool-backs na zege op Arsenal

Reacties

Liverpool heeft met dank aan vleugelverdedigers Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold afgerekend met Arsenal. Hoewel Liverpool op achterstand kwam, bleven de drie punten op Anfield. 

Imponerende cijfers voor Liverpool-backs na zege op Arsenal
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden was zowel Liverpool als Arsenal uitstekend aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen. Liverpool klopte Leeds United met 4-3, waarna Chelsea met 0-2 geklopt werd. Arsenal was de baas in de Londense onderonsjes met Fulham (0-3) en West Ham United (2-1). Vraag was dus: welke ploeg moest maandagavond op Anfield het eerste puntenverlies van het Premier League-seizoen slikken?

Regerend landskampioen Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, kreeg in elk geval de eerste dreun te verwerken nadat Alexander-Arnold vlak daarvoor de bal al vol op de lat had geschoten. De andere vleugelverdediger van Liverpool, Robertson, speelde een negatieve hoofdrol bij The Reds. De Schotse verdediger raakte de bal helemaal verkeerd na een voorzet van Ainsley Maitland-Niles, waarna de bal precies voor de voeten kwam van Alexandre Lacazette. De Fransman wilde vol uithalen, maar ook hij raakte de bal verkeerd. In het geval van de Arsenal-spits kwam dat juist goed uit, want doelman Alisson Becker lag daardoor al op de grond en het lukte hem niet om de hand nog achter de bal te krijgen: 0-1 voor Arsenal.

Lacazette was met zijn goal de eerste speler sinds Olivier Giroud in 2013 die in de eerste drie Premier League-wedstrijden wist te scoren. Een statistiek waar hij bij rust echter weinig meer van kon genieten. Liverpool leek namelijk wakker geschud door de openingsgoal van The Gunners en het was Sadio Mané die 147 seconden later de 1-1 maakte. De Senegalees, die na drie minuten al geel kreeg voor een flinke beuk aan het adres van Kieran Tierney, tikte in de rebound binnen nadat Alexander-Arnold op Arsenal-doelman Bernd Leno was gestuit.

Liverpool was met die 1-1 direct op stoom, want zes minuten later maakte de ploeg van Van Dijk en Wijnaldum er direct 2-1 van. Robertson maakte zijn fout meer dan goed. Op een voorzet van Alexander-Arnold hielp hij Liverpool aan een voorsprong de rust in. Zowel Robertson als Alexander-Arnold was daarmee voor de 33ste keer betrokken bij een goal sinds het Liverpool-debuut van Robertson in het seizoen 2017/18. Meer dan welke Premier League-verdediger dan ook.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust kreeg Arsenal nog voldoende kansen om iets terug te doen, maar nonchalance in de laatste fase van de aanval kwam The Gunners duur te staan. Exemplarisch daarvoor was een stiftbal van Lacazette. Hij ging één op één met Alisson, maar schoot de bal véél te zacht in. Hoewel zijn actie achteraf ook in buitenspelsituatie plaatsvond, ontbrak het bij Arsenal aan de overtuiging om Liverpool écht pijn te doen deze maandagavond.

Want als je de kansen tegen Liverpool niet afstraft, dan doet de kampioen dat zelf wel. Diogo Jota mocht debuteren voor Liverpool en hij legde Arsenal uiteindelijk definitief op de pijnbank. De man die voor bijna 45 miljoen euro over kwam van Wolverhampton Wanderers schoot de bal in de slotfase in de verre hoek binnen. Hij zorgde er zodoende voor dat Liverpool net als Everton en Leicester City op negen punten uit drie wedstrijden staat in de Premier League. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.