Impasse tussen Heerenveen en Anderlecht over Vlap

Reacties

Een transfer van Michel Vlap naar Anderlecht is op dit moment ver weg. SC Heerenveen stelt zich namelijk hard op in de gesprekken en de Brusselse club overweegt daarom door te schakelen naar andere opties. Begin deze week deed Anderlecht na een aantal gesprekken met de Friezen een officieel bod van vijf miljoen euro. Dat werd verworpen door Heerenveen. De onderhandelingen over Vlap zijn sindsdien in een impasse geraakt.

Impasse tussen Heerenveen en Anderlecht over Vlap

Vlap wil zelf graag een transfer naar de Belgische topclub maken. De Sneker denkt dat een overgang naar Brussel met het oog op zijn ontwikkeling een goede carrièrestap zou zijn. De club heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, maar heeft intenties om deze zomer een flinke inhaalslag te maken. De komst van Vincent Kompany als speler/trainer spreekt boekdelen.

Anderlecht is op korte termijn echter niet van plan een verbeterd bod uit te brengen en overweegt door te schakelen naar andere kandidaat-versterkingen voor de nummer 10-positie. Het feit dat Heerenveen weigert een vraagprijs te noemen, bemoeilijkt eventuele vervolggesprekken en heeft aan Brusselse zijde de nodige irritatie opgewekt.

Heerenveen heeft gezien de contractduur van Vlap (drie jaar) een goede onderhandelingspositie. Bovendien heeft de club zijn begrotingstekorten eerder dit jaar al gedicht met het vertrek van Kik Pierie en Arber Zeneli. De Friese club ziet dus geen noodzaak al zo vroeg in de markt toe te happen, omdat het hoopt dat interesse van andere clubs de prijs uiteindelijk zal opdrijven.

Anderlecht is op dit moment de enige club die een bod heeft gedaan op Vlap. Er sluimert wel belangstelling van andere clubs, maar dat is op dit moment niet concreet. Vanuit de Bundesliga heeft een aantal verenigingen zijdelings geïnformeerd. Atalanta Bergamo is ook gecharmeerd van Vlap, maar komt pas in actie bij een vertrek van Alejandro Gómez of Josip Ilicic. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Napoli.

Vlap beleefde het afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij Heerenveen. De rechtspoot maakte in 34 competitieduels liefst zestien doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Vlap
Meer over M. Vlap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.