Immobile hijgt Cavani en Kane in de nek na dubbelslag tegen Verona

Lazio heeft in de Serie A de vierde plek overgenomen van Internazionale. Ciro Immobile was ook thuis tegen Hellas Verona goud waard voor de club uit Rome: 2-0.

Voorafgaand aan het duel in Stadio Olimpico maakte technisch directeur Igli Tare bekend dat Stefan de Vrij na dit seizoen vertrekt bij Lazio. De 31-voudig international begon wel gewoon in de basis tegen Hellas Verona, dat in de eerste helft met kunst- en vliegwerk overeind bleef in de Italiaanse hoofdstad.

Tien minuten na rust brak Immobile de ban. De spits stond de afgelopen vijf officiële wedstrijden droog, maar na een pass van Luis Alberto zorgde hij in de korte hoek voor 1-0. Vijf minuten later kopte hij binnen nadat doelman Nícolas Andrade van Hellas Verona nog uitstekend had gered op een inzet van Senad Lulic.

Door zijn twee treffers tegen Hellas Verona staat Immobile nu op 22 doelpunten in 22 Serie A-duels dit seizoen. In de grootste vijf competities (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) scoorden alleen Harry Kane en Edinson Cavani vaker. De spitsen van respectievelijk Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain staan op 23 goals in competitieverband.

Lazio deed door de overwinning op Hellas Verona uitstekende zaken in de jacht op Champions League-voetbal. De ploeg van trainer Simone Inzaghi heeft nu 49 punten uit 25 duels, één meer dan nummer vijf Internazionale. De eerste vier clubs in de Serie A plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.