Illustere voorganger Agger: 'Van Dijk heeft het complete pakket'

Reacties

De inmiddels 34-jarige Daniel Agger speelde acht seizoenen en 232 wedstrijden voor Liverpool, waarin hij zichzelf presenteerde als een bepaald niet onverdienstelijke centrumverdediger. Virgil van Dijk is in de ogen van de Deen echter nog een heel stuk beter.

Illustere voorganger Agger: 'Van Dijk heeft het complete pakket'

Sinds hij in januari 2018 overkwam van Southampton is Van Dijk op Anfield uitgegroeid tot een steunpilaar van bijna mythische proporties. Een van zijn illustere voorgangers is - net als vele andere analisten - in ieder geval lyrisch over de aanvoerder van Oranje. 'Hij heeft niet alleen de verdediging, maar het hele team beter gemaakt. Hij is absoluut wat Liverpool de afgelopen jaren heeft gemist', vindt Agger, die zaterdag met de Liverpool Legends speelt tegen de oude vedettes van AC Milan.

Voorafgaand aan dat potje werd hij gevraagd naar Van Dijk. 'Hij is een geweldige leider, goed in de communicatie, een goede voetballer én een sterke verdediger. Hij heeft zo'n beetje het complete pakket, precies dus wat Liverpool veel, veel jaren heeft moeten missen. Liverpool en Van Dijk is een geweldige match, al vanaf dag één. Hij doet wat goede leiders doen. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven: hij maakt mensen om hem heen beter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.