Een flitsend Atalanta Bergamo heeft zaterdagavond een galavoorstelling verzorgd in het Serie A-duel bij Torino. Over een van de treffers van hattrickheld Josip Ilicic zal nog lang worden nagesproken.

Torino
Torino
0 - 7
Atalanta Bergamo

De Sloveense middenvelder verraste acht minuten na rust door een vrije trap van net over de middenlijn in één keer op doel te schieten. Torino-keeper Salvatore Sirigu stond op de rand van het zestienmetergebied gepositioneerd en was door de kracht van Ilicic' schot niet in staat om de bal te keren. Als de jury van de Puskás Award (de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar) heeft opgelet dan is de kans groot dat de Sloveen in elk geval een nominatie in de wacht sleept.

Op dat moment koesterde Atalanta al een 0-3 voorsprong. De Champions League-deelnemer reeg de mooie aanvallen in de eerste helft aaneen en bekroonde de dominantie met treffers van Ilicic, Robin Gosens en Duván Zapata, een benutte strafschop.

Na zijn oogstrelende 0-4 nam Ilicic ook de vijfde treffer van de bezoekers voor zijn rekening, na voorbereidend werk van Zapata. Torino werd een kwartier voor tijd tot een tiental gereduceerd door een rode kaart van Armando Izzo en incasseerde niet veel later een zesde goal, een penalty van Luis Muriel. Diezelfde Muriel verzorgde het slotakkoord, waarna Torino ook Sasa Lukic nog verloor met een rode kaart.

Bij het swingende Atalanta hadden Marten de Roon en Hans Hateboer een basisplaats. De Roon werd na 57 minuten gewisseld, Hateboer maakte de negentig minuten wel vol.

Door de triomf meldt Atalanta Bergamo zich naast AS Roma, dat de speelronde inging op plek vier. De Romeinen spelen zondag de derby tegen Lazio.