Ilaix en Messi maken Barcelona-zege op Alavés historisch

Reacties

Barcelona heeft zaterdag zonder problemen Alavés verslagen. In Camp Nou was het duel al voor rust beslist.

Ilaix en Messi maken Barcelona-zege op Alavés historisch
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Alavés
Alavés

Met het oog op de naderende Champions League-clash tegen PSG opteerde Barcelona-trainer Ronald Koeman voor een basisplaats voor Ilaix Moriba en Riqui Puig. Voor de eerste werd het een avond om nooit te vergeten. De achttienjarige middenvelder met Guinese roots luisterde zijn La Liga-debuut op met een assist. Op zijn aangeven brak Trincão in de 29ste minuut de ban tegen Alavés.

Voor Lionel Messi was het ook een Barcelona-duel met historische waarde. Met zijn optreden tegen Alavés evenaarde hij het recordaantal competitieduels met de Catalaanse grootmacht. Xavi had tot zaterdag het record van 505 wedstrijden alleen in handen.

Messi luisterde op zijn beurt deze mijlpaal op. In de 36ste minuut dacht de Argentijn dat al te hebben gedaan met de 2-0 van zijn voet. De arbiter van dienst keurde het doelpunt af op advies van de VAR, die minimaal buitenspel had geconstateerd. Het was niet meer dan uitstel van executie, want in de extra tijd van de eerste helft had Messi zijn doelpunt dan toch te pakken. Via de paal eindigde de bal in het net achter doelman Fernando Pacheco.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona, waar Frenkie de Jong centraal achterin begon en na de wissel van Sergio Busquets weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld speelde, moest toch nog oppassen na de aansluitingstreffer van Luis Rioja na bijna een uur. Een blunder van Ilaix was de basis voor de Alavés-treffer.

Voor de debuterende jongeling was het geen fout met verstrekkende gevolgen. Barcelona liet weliswaar lange tijd na de mooiste kansen na fraaie aanvallen te benutten, maar bleef een tweede Alavés-goal bespaard. In de 73ste minuut maakte Trincão een einde aan de onzekerheid door de 3-1 te maken. Hij werkte de bal in het lege doel nadat Messi was gestuit. Kort erop bekroonde de Argentijn zijn sterke optreden met de 4-1. Junior Firpo tekende voor het sluitstuk van de zorgeloze generale voor de confrontatie met PSG.

Dankzij de overwinning is Barcelona in punten gelijk gekomen met nummer twee Real Madrid. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt acht punten, waarbij de Catalanen een wedstrijd meer hebben gespeeld.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.