'Ik wil weer de Marko Vejinovic als voetballer laten zien'

Reacties

Marko Vejinovic kijkt uit naar zijn rentree in het shirt van AZ. De middenvelder wordt een seizoen gehuurd van Feyenoord en hoopt op eerherstel.

'Ik wil weer de Marko Vejinovic als voetballer laten zien'

Voor Vejinovic is AZ niet nieuw. Hij doorliep er een deel van de jeugdopleiding en speelde in het kampioensjaar 2008/09 onder coach Louis van Gaal drie wedstrijden mee. Uiteindelijk kwam de nu 27-jarige middenvelder via Heracles Almelo en Vitesse in 2015 bij Feyenoord terecht.

In zijn eerste seizoen in De Kuip kwam hij nog tot 23 competitieduels, maar in de uiterst succesvolle vorige jaargang van de Rotterdammers belandde hij helemaal op het tweede plan. Coach Giovanni van Bronckhorst deed in het kampioensseizoen maar in twee competitieduels een beroep op hem.

'Ik heb er heel veel zin in en vind het mooi om terug te zijn', stelt Vejinovic via de officiële kanalen van de Alkmaarders. 'De mensen hebben vertrouwen me, het perspectief is goed en ik heb hier dus ook het juiste gevoel bij. Ik wil weer de Marko Vejinovic als voetballer laten zien. Dat is de afgelopen jaren te weinig gebeurd. Ik denk en hoop belangrijk te kunnen zijn voor dit team.'

Zelf wilde Vejinovic nog niet helemaal zeggen welke rol coach John van den Brom precies voor hem weggelegd ziet. Directeur voetbalzaken Max Huiberts legt wel uit voor welke positie hij gehaald is. 'Marko stond al heel lang op ons lijstje. Wij zochten nog iemand voor de nummer 6-positie, zo voor de verdediging. Daar kan hij met zijn kwaliteiten heel goed uit de voeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.