'Ik kon ook naar Feyenoord en PSV, maar heb nooit spijt gehad'

Reacties

Als enige veldspeler speelde Micky van de Ven dit Bundesliga-seizoen alle minuten voor VfL Wolfsburg. Voor de 21-jarige verdediger is het nogmaals de bevestiging dat hij vorig jaar de juiste keuze heeft gemaakt.

'Ik kon ook naar Feyenoord en PSV, maar heb nooit spijt gehad'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
3 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

In de zomer van 2021 hengelden meerdere clubs naar de diensten van Van de Ven, toen nog onder contract bij FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. Eind augustus werden Feyenoord en PSV concreet, maar Van de Ven koos voor de stap naar het Wolfsburg van toenmalig trainer Mark van Bommel. In zijn eerste jaar in Duitsland kwam de verdediger vervolgens bijzonder weinig aan spelen toe, ook omdat hij er in de tweede seizoenshelft enkele maanden uit lag met een hamstringblessure.

Van Bommel vertrok, evenals landgenoot Wout Weghorst, die hem wegwijs maakte in Wolfsburg. Maar spijt heeft Van de Ven nooit gehad, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met VI. 'Het is natuurlijk lastig als je telkens op de bank zit, maar ik had ook niet verwacht dat ik direct zou gaan spelen. Ik kwam van Volendam. Met alle respect, maar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Bundesliga, is nogal een stap', blikt hij terug.

'Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen. En áls je bij Wolfsburg speelt, heb je echt een goede stap gezet. Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B. Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze', benadrukt Van de Ven, die dit seizoen als enige overgebleven Nederlander alsnog is doorgebroken in de Volkswagen Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.