Ihattaren en Gravenberch prijken op prestigieus talentenlijstje

Reacties

PSV'er Mohamed Ihattaren en Ajacied Ryan Gravenberch behoren volgens The Guardian tot de zestig grootste talenten uit het geboortejaar 2002. Van beide Eredivisie-spelers mag volgens het Britse dagblad verwacht worden dat zij een grote voetbaltoekomst tegemoet gaan.

Ihattaren en Gravenberch prijken op prestigieus talentenlijstje
© Pro Shots

Ihattaren debuteerde afgelopen seizoen al bij PSV, maar beleeft dit jaar zijn grote doorbraak. De geboren Utrechter is uitgegroeid tot basisspeler in de ploeg van Mark van Bommel en was in de Europa League al twee keer trefzeker. Dat valt ook The Guardian op, die de linksbenige middenvelder ziet uitgroeien tot smaakmaker van de Europese velden. Ihattaren staat voor een lastige beslissing, want het talent beschikt over een paspoort van zowel Nederland als Marokko.

Gravenberch moet nog even wachten op zijn definitieve doorbraak. Hoewel de middenvelder al wel in de boeken staat als jongste debutant van de Amsterdammers ooit, moest hij daarna even plaatsnemen in de wachtkamer. Dit seizoen is hij echter sterkhouder van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In negen competitiewedstrijden scoorde hij liefst vijf keer. Het leverde hem onlangs de uitverkiezing Beste Talent van de eerste periode op.

Ansu Fati (Barcelona)
Uiteraard is er op de lijst van zestig namen ook een plekje ingeruimd voor Ansu Fati. De ster van de kersverse Spanjaard is rijzende en daarom mag hij niet ontbreken. De pas zestienjarige Fati maakte met name aan het begin van het seizoen grote indruk, door bij absentie van Lionel Messi een aantal keer zijn klasse te tonen. Het leverde hem bijna een uitverkiezing op voor de Spaanse ploeg, zo liet bondscoach Robert Moreno onlangs weten.

Andri Lucas Gudjohnsen (Real Madrid)
Ook de derde generatie van de IJslandse voetbalfamilie Gudjohnsen blijkt een aardig balletje te kunnen trappen. De voetbalsaga begon ooit bij Arnór Gudjohnsen. Op 15 september 1978 kreeg hij als speler van het Belgische Lokeren een zoon genaamd Eidur, die de voetbalnaam Gudjohnsen nog wat meer faam bijbracht. Zijn imposante carrière bracht de topscorer aller tijden van de nationale ploeg langs onder meer PSV en Barcelona, maar in 2016 hield hij het voor gezien. Anno 2019 ligt de voetbalerfenis van de familie Gudjohnsen in handen van Andri Lucas, speler van Real Madrid, die qua speelstijl doet denken aan zijn vader en opa.

Bekijk hier de volledige lijst die The Guardian opstelde.

Ryan Gravenberch, hier aan de bal namens Jong Ajax
© Pro Shots
Ryan Gravenberch, hier aan de bal namens Jong Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.