IFAB: vijf wissels worden vaste spelregel, langere rust géén goed idee

Reacties

Als het aan spelregelcommissie IFAB ligt wordt de mogelijkheid om vijf spelers te kunnen wisselen, permanent aan de spelregels toegevoegd. Door een voorstel om de rust met tien minuten te verlengen, werd donderdag tijdens de jaarlijkse vergadering een streep gezet.

IFAB: vijf wissels worden vaste spelregel, langere rust géén goed idee
© Pro Shots

De IFAB boog vandaag het hoofd over diverse voorstellen aangaande de spelregels van het voetbal. De belangrijkste was dat de mogelijkheid om vijf invallers te gebruiken (op drie verschillende momenten in de wedstrijd) wat de internationale spelregelcommissie vanaf het seizoen 2022/23 definitief onderdeel wordt van de Laws of the Game.

Als gevolg van de coronacrisis werd deze regel wegens het welzijn van de spelers tijdelijk ingevoerd en uiteindelijk verlengd tot december 2022. Het bestuur van de IFAB steunt de aanbeveling om deze mogelijkheid permanent in te voeren. Tijdens het congres op 4 en 5 maart in Zürich wordt definitief een klap gegeven op dit besluit.

Rust
Een ander voorstel om de rust te verlengen van 15 naar 25 minuten kwam er donderdag niet doorheen. Verschillende leden van het bestuur vrezen dat een langere periode van ineffectiviteit een negatief effect zou hebben op het welzijn en de veiligheid van de spelers. De test met een extra wissel bij een hersenschudding wordt verlengd tot augustus 2023.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.