Ierse supporter neemt speciaal shirt mee om Fransen te plagen

Reacties

De supporters van Ierland hebben een voortreffelijke reputatie in de rest van Europa: vrolijke dronkaards die ondanks de vele nederlagen hun gevoel voor humor niet verliezen. Donderdagavond was het weer raak, nu in Parijs. Frankrijk won op het veld inderdaad, maar op de tribune was een Ierse triomf te bezichtigen.

Ierse supporter neemt speciaal shirt mee om Fransen te plagen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het vak met Ierse supporters in het Stade de France kleurde, naar goed gebruik, bijna helemaal groen. Inderdaad: bijna. Eén Ier had het wel een leuk grapje gevonden om een shirt van Argentinië mee te nemen, met de naam van Lionel Messi achterop. Een plaagstootje, want een fenomenale Messi was er in december vorig jaar samen met zijn tien Argentijnse ploegmakkers verantwoordelijk voor dat Frankrijk zijn WK-zege niet prolongeerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ierse supporters hebben sowieso nog wat oud zeer richting Frankrijk – in 2009 was van Parijs tot aan Dublin te zien dat Thierry Henry de bal met zijn arm meenam, maar de scheidsrechter miste het moment in de aanloop naar de goal die bepaalde dat Frankrijk en niet Ierland zijn koffers mocht pakken voor het WK in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.