Ierse bond technisch failliet: 60 miljoen in het rood door peperduur stadion

Reacties

De Ierse voetbalbond (FAI) heeft grote financiële zorgen. Vanwege de enorme kosten voor het EK-stadion in Dublin zijn de schulden flink opgelopen.

Ierse bond technisch failliet: 60 miljoen in het rood door peperduur stadion
© Pro Shots

Dankzij miljoenensubsidies van de FIFA en de UEFA staat het gros van de nationale bonden er fantastisch voor. De KNVB zette een hypermoderne campus neer en op eilanden overal ter wereld verrijzen de meest waanzinnige complexen, die zijn gefinancierd met Zwitserse bonussen.

Nee, dan Ierland. De bond daar heeft het voor elkaar gekregen enorme schulden te maken en staat op omvallen. De Ieren staan zestig miljoen in het rood en verantwoordelijk daarvoor is een man die tot voor kort in het UEFA-bestuur zat. Nu de falende voetbalbaas is opgestapt, verstrekt de Ierse overheid drie jaar lang een renteloze lening van 2,5 miljoen euro om de 99 jaar oude bond te redden.

Hoofdoorzaak is een peperduur stadion in Dublin waar komende zomer EK-duels op het menu staan. Achteraf is het bijna megalomaan dat de Ieren zich kandidaat stelden, ook omdat de winsten naar de organisator (in dit geval de UEFA) gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.