Ieder schot op doel is raak voor Arsenal bij beëindigen van horrorreeks

Reacties

Arsenal heeft maandagavond eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij mede-crisisclub West Ham United werd er dankzij een bijzonder staaltje van effectiviteit een einde gemaakt aan een verschrikkelijke reeks.

Ieder schot op doel is raak voor Arsenal bij beëindigen van horrorreeks
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal won op 24 oktober voor het laatst (in de Europa League tegen Vitória SC) en bleef vervolgens in liefst negen duels op rij zonder zege. In die dramatische serie werd Unai Emery weggestuurd en Fredrik Ljungberg naar voren geschoven als interim-manager. De oud-speler van Arsenal én West Ham haalde uit zijn eerste twee competitieduels maar één schamel puntje. Afgelopen donderdag werd er nog in het eigen Emirates Stadium verloren van Brighton & Hove Albion.

West Ham was de ideale tegenstander voor Arsenal om de beschamende reeks zonder zege te beëindigen. De ploeg van Manuel Pellegrini is helemáál hopeloos uit vorm en won slechts één van zijn laatste negen competitiewedstrijden. Dat was wel een bijzonder knappe overwinning, uit bij Chelsea (0-1), en in het thuisduel met Arsenal kwam West Ham kort voor rust ook op voorsprong. Angelo Ogbonna ging vol overgave het kopduel aan en opende de score.

Arsenal liet in de eerste helft weer verschrikkelijk weinig zien en schoot in de eerste helft geen een keer op doel. Ook de tweede helft begon niet veelbelovend voor The Gunners, maar de eerste doelpoging leverde direct de gelijkmaker op. Sead Kolasinac vond Gabriel Martinelli, die zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte. De Braziliaanse jongeling was dit seizoen wel al drie keer trefzeker in de Europa League en vier keer in het toernooi om de League Cup.

Na de gelijkmaker ging het hard. Nicolas Pépé schoot Arsenal na een knappe actie op voorsprong en was even hierna de aangever bij de 1-3 van Pierre-Emerick Aubameyang. De drie doelpunten van Arsenal vielen in een tijdsbestek van nog geen tien minuten en ieder schot op doel was raak voor de bezoekers. Dat zorgde voor een flinke meevaller voor Ljungberg, die zijn eerste succesje als hoofdtrainer te pakken heeft. Ondertussen staat zijn collega Pellegrini op de rand van de afgrond.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.