Idrissi maakt toptransfer naar Sevilla

Reacties

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline raakt AZ alsnog Oussama Idrissi kwijt. De 24-jarige aanvaller staat op het punt een mooie transfer naar Sevilla af te ronden. De Andalusiërs hebben met de Alkmaarders een akkoord bereikt over een transfersom, zo werd gemeld tijdens de talkshow van VI.

Idrissi maakt toptransfer naar Sevilla
© Pro Shots

Naar verluidt is er zo'n twaalf miljoen euro plus bonussen gemoeid met de deal, waarmee AZ opnieuw een mooi bedrag ontvangt voor een van zijn spelers. De laatste jaren brachten Guus Til, Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen ook al de nodige miljoenen in het laatje met hun transfers naar Spartak Moskou, VfL Wolfsburg, Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur.

AZ-directeur Max Huiberts bevestigde tegenover VI dat er sprake is van een akkoord met Sevilla. Ook Idrissi zelf is al rond met de winnaar van de Europa League. De vleugelspits zit inmiddels in het vliegtuig naar Zuid-Spanje om daar de medische keuring te ondergaan en zal vervolgens een meerjarig contract ondertekenen. AZ zal niet de transfermarkt opgaan voor een vervanger. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Idrissi doorliep de opleiding van Feyenoord en vertrok op jonge leeftijd naar FC Groningen. Daar beleefde hij zijn doorbraak op het hoogste niveau, om in 2018 vervolgens de overstap naar AZ te maken. In Alkmaar vormde Idrissi een succesvol aanvalstrio met Calvin Stengs en Myron Boadu. In 69 Eredivisie-duels voor AZ was hij goed voor 24 goals. In 2019 maakte Idrissi zijn debuut voor Marokko. 

Door zijn goede prestaties van de afgelopen jaren verscheen Idrissi op de radar van Monchi, de technisch directeur van Sevilla. De transfertovenaar hield zich deze zomer nog redelijk koest, maar trekt op de valreep dus alsnog de portemonnee. Idrissi wordt in Andalusië ploeggenoot van Luuk de Jong en Nemanja Gudelj en geeft trainer Julen Lopetegui een alternatief op de flanken voor Lucas Ocampos en Suso. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.