Idrissi maakt eerste goal voor Ajax bij oefenzege op FC Utrecht

Reacties

Ajax heeft woensdagmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen van FC Utrecht: 2-1. Oussama Idrissi maakte zijn eerste officieuze goal voor de Amsterdammers, waar David Neres de aanvoerdersband droeg.

Idrissi maakt eerste goal voor Ajax bij oefenzege op FC Utrecht
© Pro Shots

Idrissi kwam in januari op huurbasis over van Sevilla en kwam sindsdien negen keer in actie voor Ajax, maar wachtte nog op zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst. Woensdag was het dus raak voor de 25-jarige aanvaller, toen hij vijf minuten voor rust balverlies op het middenveld van Utrecht afstrafte met een schot in de verre hoek. De zeventienjarige Kian Fitz-Jim had in de zevende minuut van dichtbij al de score geopend voor Ajax.

Aan Amsterdamse zijde ontbraken wegens interlandverplichtingen de nodige spelers, zoals ook Utrecht niet in de sterkste opstelling aantrad. Bij afwezigheid van Maarten Paes, met Jong Oranje actief op het EK Onder-21, maakte doelman Fabian de Keijzer zijn rentree. Verdediger Sylian Mokono verzorgde de enige treffer voor Utrecht, die eerder in de eerste helft via Urby Emanuelson, Eljero Elia en Giovanni Troupée al dicht bij een goal waren.

Na rust maakte De Keijzer zijn rentree onder de lat bij Utrecht. De twintigjarige doelman stond vrijwel het gehele seizoen na een operatie aan zijn hand. De Keijzer voorkwam met een fraaie reflex dat de mee naar voor gekomen Youri Baas er in de tweede helft nog 3-1 van maakte voor Ajax op De Toekomst. Aan de andere kant hoefde Calvin Raatsie ook geen treffer meer toe te staan van Utrecht, waar Remco Balk na een blessure ook zijn eerste minuten maakte.

Opstelling Ajax: Raatsie; Klaiber, Rensch (46. Kasanwirjo), Martínez (83. Musampa), Baas; Regeer, Taylor, Fitz-Jim (66. Q. Timber); Neres (83. Ünüvar), Hansen (23. Martha), Idrissi.
Opstelling FC Utrecht: Nijhuis (46. De Keijzer); Mokono (68. Van der Kust), Bergström, Van der Maarel (76. Kluivert), Troupée; Van den Berg, Emanuelson (76. Lottin), Velanas; Mallahi (59. Balk), Hilterman (59. Dalmau), Elia (46. Sylla).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.