Idiote beelden uit Bulgarije: dit maakt degradatie wel héél erg pijnlijk

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tsarsko Selo is na een wel heel erg hectisch slot gedegradeerd uit de Parva Liga, het hoogste niveau van Bulgarije. De laagvlieger sneuvelde na een gemiste penalty in blessuretijd, even nadat de clubeigenaar het veld op was gestormd om te voorkomen dat een andere speler zou gaan aanleggen.

Tsarsko Selo sloot de strijd in de degradatiepoule af met een thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Sofia en had in de reguliere speeltijd al een strafschop gemist. In blessuretijd mocht de gastheer, bij een 1-1 tussenstand, opnieuw een penalty nemen. Martin Kavdanski en Yusupha Yaffa wilden allebei schieten en het leek erop dat laatstgenoemde de strijd om de bal zou gaan winnen.

Daar stak Ivo Andreevski een stokje voor. De clubeigenaar van Tsarsko Selo stormde het veld op en maakte Yaffa duidelijk dat hij de bal moest afstaan aan zijn aanvoerder. Het gefoeter en geduw van Andreevski zorgde voor opvallende beelden. Nadat de rust was teruggekeerd nam Kavdanski zijn aanloop en schoot hij veel te zacht in. Zijn slappe penalty werd zonder al teveel moeite gekeerd.

Door deze misser eindigden Tsarko Selo en Lokomotiv Sofia in evenwicht (1-1). Daarmee viel het doek voor de thuisploeg, die bij een overwinning nog promotie/degradatiewedstrijden had mogen spelen. Zo pakte de ingreep van Andreevski wel heel erg pijnlijk uit.