Iconisch 'Alves-duel' uitzondering voor Heracles tegen Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Heracles Almelo en SC Heerenveen verzorgen vrijdagavond de aftrap van de 31ste speelronde.

Iconisch 'Alves-duel' uitzondering voor Heracles tegen Heerenveen

Heracles Almelo - SC Heerenveen

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Joey Kooij

Actueel

Hoewel Heracles Almelo twee van zijn laatste drie duels verloor, staat de equipe van Frank Wormuth nog altijd knap zesde. Een optreden in de play-offs voor Europees voetbal lonkt. SC Heerenveen bezet de tiende plaats en heeft een wonder nodig om nog aan te schuiven bij het toetje.

• Heracles Almelo kreeg dit Eredivisie-seizoen al dertien strafschoppen tegen, het hoogste aantal sinds Go Ahead Eagles in 1994/95 (ook dertien). Vorige week gingen de mannen van Wormuth in De Kuip onderuit tegen Feyenoord door een rake penalty van Steven Berghuis.

SC Heerenveen moet in de resterende vier speelrondes negen punten pakken om het totaal van vorig seizoen te evenaren. Afgelopen jaar kwalificeerden de Friezen zich als nummer acht voor de play-offs om Europees voetbal.

Samenvatting: Feyenoord - Heracles Almelo

• Nog nooit verloor SC Heerenveen het eerste Eredivisie-uitduel na een trainerswissel. De balans in dat soort wedstrijden is zeer positief met zes zeges, zes gelijke spelen en dus nul nederlagen. Johnny Jansen is de interim-coach van de Friezen na het vertrek van Jan Olde Riekerink.

• Heracles Almelo vierde dit Eredivisie-seizoen al tien thuiszeges, nog maar één minder dan het clubrecord uit 2009/10 en 2010/11.

• Adrián Dalmau maakte slechts één goal met zijn laatste twaalf schoten in de Eredivisie. Met zijn twaalf doelpogingen daarvoor was de Spanjaard liefst acht keer trefzeker.

Samenvatting: SC Heerenveen - FC Groningen

Historie

• Voor de veertiende keer maakt Heracles Almelo - SC Heerenveen deel uit van het programma in de Eredivisie. Zes keer triomfeerde de thuisploeg en vier keer waren de bezoekers succesvol.

• Heracles Almelo was trefzeker in 26 van de 27 Eredivisie-duels met SC Heerenveen. De grote uitzondering was het duel op 7 oktober 2007, toen de Friezen onder aanvoering van een majestueuze Afonso Alves (zeven goals) met 9-0 uithaalden.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Heracles Almelo - SC Heerenveen:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-2
2014/15 1-4
2015/16 2-0
2016/17 4-1
2017/18 1-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.