Ibrahimovic vol vragen van het veld na rode kaart bij winnend AC Milan

Reacties

AC Milan houdt door de zege van zaterdag op Parma nog enigszins zicht op Serie A-koploper Internazionale. Het onderwerp van gesprek was echter niet de uitslag of een doelpunt, maar de rode kaart die Zlatan Ibrahimovic na een uur kreeg.

Ibrahimovic vol vragen van het veld na rode kaart bij winnend AC Milan
© Pro Shots
Parma
Parma
1 - 3
AC Milan
AC Milan

Milan probeert - wellicht tegen beter weten in - stadgenoot Internazionale te achterhalen. De koploper uit Milaan heeft een flinke voorsprong. Een topvierklassering zou al geweldig zijn voor Milan, dat zich zo voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 zou plaatsen voor de Champions League. De eerste helft tegen Parma bood genoeg vertrouwen. Ante Rebic opende al vroeg de score op aangeven van Ibrahimovic en vlak voor rust prikte Franck Kessié met een schuiver de 0-2 binnen.

In de tweede helft kwam Milan echter in de problemen. Dat begon bij Ibrahimovic. De Zweed, die dicht bij een eenjarige contractverlenging is, kreeg na een klein uur de rode kaart van scheidsrechter Fabio Maresca. De bal was niet in het spel, dus Ibrahimovic maakte geen overtreding. Het had er alle schijn van dat de 39-jarige aanvaller iets zei tegen de arbiter wat niet door de beugel kon, maar de Zweed leek weinig van de kaart te begrijpen. Nadat Ibrahimovic het veld had verlaten, zorgde Parma voor de aansluitingstreffer. Graziano Pellè zorgde koppend voor de assist op de 1-2 van Riccardo Gagliolo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rode kaart en de aansluitingstreffer greep Milan-trainer Stefano Pioli in om de voorsprong in stand te houden. Dat lukte, want Parma scoorde niet meer en Rafael Leão deed dat in de extra tijd wel voor Milan: 1-3. De vraag is wat de gevolgen van de rode kaart zullen zijn voor Ibrahimovic. Milan verkleinde de achterstand op Inter tot acht punten, maar de stadgenoot speelt zondag nog tegen Cagliari.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.