Ibrahimovic scoort ook tegen Kappelhof en zorgt voor zege LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic heeft LA Galaxy naar de overwinning geleid op bezoek bij Chicago Fire. De 36-jarige Zweed kroonde zich tot matchwinner in Toyota Park: 0-1.

Na zijn glorieuze debuut tegen Los Angeles FC, toen hij als invaller met twee doelpunten verantwoordelijk was voor het ombuigen van een 2-3 achterstand in een 4-3 overwinning, slaagde Ibrahimovic er afgelopen maandag als invaller niet in het verschil te maken. LA Galaxy verloor thuis met 0-2 van Sporting KC. Vijf dagen later was het tijd voor de eerste basisplaats van de spits in de MLS.

Ibrahimovic ging met LA Galaxy op bezoek bij Chicago Fire, waar Johan Kappelhof en Bastian Schweinsteiger vanaf het eerste fluitsignaal speelden. Het waren de bezoekers die in de eerste helft het beste van het spel hadden, maar lang leverde dat niets op. Op slag van rust brak Ibrahimovic de ban. Op aangeven van Ashley Cole kopte hij de openingstreffer tegen de touwen (zie video onder).

Het bleek het enige hoogtepunt van de wedstrijd. In de extra speeltijd probeerde Kappelhof het nog van afstand, maar het schot van de ex-verdediger van Ajax en FC Groningen ging ruim naast. Het bleef bij 0-1, dankzij de derde treffer van Ibrahimovic in evenveel wedstrijden.