Ibrahimovic neemt afstand van racisme in clash met Lukaku

Reacties

De ruzie tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku is deze woensdag een veelbesproken onderwerp in de Italiaanse kranten. Eerstgenoemde reageert via social media op de berichten dat hij Lukaku racistisch zou hebben bejegend en deelde (natuurlijk) ook weer een subtiele sneer uit naar de Belg.

Ibrahimovic neemt afstand van racisme in clash met Lukaku
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
AC Milan
AC Milan

Ibrahimovic en Lukaku kregen het dinsdag in de Derby della Madonnina met elkaar aan de stok en stonden met de hoofden tegen elkaar. Al snel doken filmpjes op waarin te zien was dat beide aanvallers elkaar voor rotte vis uitmaakten. 'Ga je voodoo-rituelen lekker ergens anders doen, kleine ezel', schreeuwde Ibrahimovic bijvoorbeeld.

De opmerkingen over voodoo werden hier en daar uitgelegd als racisme. Volgens Sky Italia heeft Ibrahimovic direct na afloop aan zijn ploeggenoten verteld dat daar absoluut geen sprake van was. Hij doelde volgens de berichtgeving op een quote van Everton-aandeelhouder Farhad Moshiri, die in januari 2018 zei dat Lukaku een aanbieding voor een nieuw contract had afgewezen vanwege 'een voodoo-boodschap'.

Ibrahimovic heeft zich genoodzaakt gevoeld om ook via social media duidelijkheid te scheppen. 'In Zlatans wereld is geen plek voor racisme', schrijft hij. 'We zijn allemaal van hetzelfde ras, we zijn allemaal gelijk. We zijn allemaal spelers – sommigen wat beter dan anderen.'

Ibrahimovic en Lukaku kregen na de ruzie allebei een gele kaart en eerstgenoemde kreeg in de tweede helft nog een keer geel. Met elf tegen tien boog Inter vervolgens een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Milan-coach Stefano Pioli zei al dat Ibrahimovic zijn excuses had aangeboden voor zijn uitsluiting.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.