Ibrahimovic laat zich gelden bij Europese rentree AC Milan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan richting de derde voorronde van de Europa League geholpen. De 38-jarige Zweed scoorde bij de rentree van de Rossoneri in Europa tegen Shamrock Rovers.

Ibrahimovic laat zich gelden bij Europese rentree AC Milan
© Pro Shots
Shamrock Rovers
Shamrock Rovers
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Wegens het overtreden van de regels omtrent Financial Fair Play mocht AC Milan vorig seizoen geen Europees voetbal spelen. Omdat de ploeg uit Milaan vorig seizoen zesde eindigde, keerden de Rossoneri nu weer terug op Europees niveau. Dat gebeurde met een wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League in Ierland tegen Shamrock Rovers, de Ierse nummer twee van het afgelopen seizoen.

Ibrahimovic besloot afgelopen zomer zijn aflopende contract bij AC Milan met één seizoen te verlengen en de Zweed stond in de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen meteen in de basis bij de ploeg van coach Stefano Pioli. De AC Milan-coach zag na 23 minuten hoe Ibrahimovic direct zijn eerste goal van het seizoen maakte. De Zweed schoot de bal keihard in de korte hoek binnen: 0-1. Ibrahimovic maakte daarmee zijn eerste Europese goal in dienst van AC Milan sinds 15 februari 2012. Toen benutte hij een penalty in de met 4-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Arsenal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de eerste van de twee Milanese goals in Ierland. Na 67 minuten spelen zorgde Hakan Calhanoglu, die bij de 0-1 al de assist had verzorgd, voor de beslissing. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-2 fraai binnen en zorgde er daarmee definitief voor dat AC Milan in de derde voorronde van de Europa League het Noorse FK Bodø/Glimt mag ontvangen in Milaan.

Bekijk hier alle uitslagen in de tweede voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.