Ibrahimovic is Ribéry de baas met recordtreffer in Serie A

Reacties

AC Milan heeft zich zondag hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Napoli en de uitschakeling in de Europa League. De ploeg van trainer Stefano Pioli versloeg Fiorentina in een wedstrijd waarin veteranen Zlatan Ibrahimovic en Franck Ribéry tot scoren kwamen.

Ibrahimovic is Ribéry de baas met recordtreffer in Serie A
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
2 - 3
AC Milan
AC Milan

Ibrahimovic maakte donderdag zijn rentree bij Milan, maar kon als invaller niet voorkomen dat de club in de Europa League werd uitgeschakeld door Manchester United. De Zweed, die komende week na vijf jaar weer aansluit bij de nationale ploeg, scoorde tegen Fiorentina wél. Al na negen minuten was het raak. Simon Kjaer gaf een dieptepass, Ibrahimovic was de verdedigers te slim af en rondde koelbloedig af. Het was een recordtreffer, want met 39 jaar en 169 dagen is Ibrahimovic de oudste speler in de geschiedenis van de Serie A die vijftien goals maakt in één seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van Fiorentina liet niet lang op zich wachten. Erick Pulgar schoot een vrije trap vanaf een meter of twintig van het doel achter Milan-keeper Gianluigi Donnarumma. In de tweede helft liet Ribéry zien dat hij het ook nog steeds kan. De 37-jarige Fransman kreeg de bal teruggelegd van Dusan Vlahovic en knalde raak in de linkerhoek: 2-1. Daarna was het Milan dat snel gelijkmaakte. Brahim Díaz werkte de bal binnen nadat Kjaer de bal uit een corner in zijn richting had gekopt.

Milan trok vervolgens ook nog de zege over de streep en dat was te danken aan Hakan Çalhanoglu. Franck Kessié deed het voorbereidend werk. De middenvelder bediende de Turk, die net binnen het strafschopgebied in één keer schoot en daarmee keeper Pietro Terracciano, die vlak voor rust de geblesseerde Bartlomiej Dragowski had vervangen, kansloos liet met een schuiver in de verre hoek. Daardoor kroop Milan weer dichter bij koploper Internazionale, dat dit weekend niet in actie kwam tegen Sassuolo vanwege een corona-uitbraak bij de club.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.