'Ibrahimovic is akkoord met salarisverlaging en richt zich op rentree'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic zwaait nog niet af als voetballer. De veertigjarige spits van AC Milan moet nog maandenlang herstellen van een knieblessure, maar heeft een akkoord bereikt over de verlenging van zijn contract. Volgens Sky Italia tekent Ibrahimovic tot de zomer van 2023. Zijn vorige verbintenis liep begin deze maand af, waardoor hij formeel transfervrij was.

'Ibrahimovic is akkoord met salarisverlaging en richt zich op rentree'
© Pro Shots

Ibrahimovic is akkoord gegaan met een verminderd jaarloon van één à anderhalf miljoen euro plus eventuele bonussen. Naar verwachting zet de Zweed deze week zijn krabbel. Volgens de huidige prognose heeft Ibrahimovic nog zeven tot acht maanden nodig voor zijn herstel, waardoor hij in de tweede seizoenshelft van de komende jaargang nog van waarde kan zijn voor Milan.

Dat Ibrahimovic langer door wil, werd vorige maand al gemeld door La Gazzetta dello Sport. De krant maakte melding van gesprekken tussen de veteraan en directeurs Paolo Maldini en Frederic Massara. Milan zag geen belemmeringen om een seizoen langer door te gaan met Ibrahimovic, mits de aanvaller akkoord zou gaan met een salarisvermindering.

In mei ging Ibrahimovic in Lyon onder het mes. Hij zei na zijn operatie dat hij een half jaar 'zonder voorste kruisband' in zijn linkerknie speelde. Ibrahimovic had constant een gezwollen knie, moest die eens per week 'legen', slikte elke dag pijnstillers en nam meer dan twintig injecties. Bij de ingrijpende operatie heeft hij dan ook 'praktisch een nieuw knie gekregen', schreef La Gazzetta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.