Ibrahimovic gaat voor magische grens bij Zweden

Reacties

Zlatan Ibrahimovic kan na het misgelopen EK zijn eigen Zweedse record toch aanscherpen. De bijna veertigjarige aanvaller van AC Milan is ondanks de fysieke ongemakken opgeroepen voor de komende WK-kwalificatieduels van de nationale ploeg.

Ibrahimovic gaat voor magische grens bij Zweden
© Pro Shots
Zweden
Zweden
3 - 0
Kosovo
Kosovo
Zweden
Zweden
2 - 0
Griekenland
Griekenland

De Zweedse bondscoach Janne Andersson nam Ibrahimovic op in zijn selectie voor de wedstrijden tegen Kosovo en Griekenland van respectievelijk 9 en 12 oktober. 'We zijn allemaal bekend met zijn blessureachtergrond. Het gaat steeds beter en het moment nadert dat alles in orde is', aldus de keuzeheer over Ibrahimovic, die dit seizoen pas een half uur speelde. 'Het is nog elf dagen tot onze eerste wedstrijd, en veertien tot onze tweede.'

Ibrahimovic, die zondag zijn veertigste verjaardag viert, moet waarschijnlijk wel rekening houden met de rol van invalkracht. 'Gezien de huidige stand van zaken is hij geen basiskracht. We moeten voorzichtig met hem zijn en hopen dat hij herstelt', aldus Andersson. 'Hij is een speler van het kaliber waarvoor je de moeite neemt dit te doen.'

Bij een optreden tegen Kosovo en/of Griekenland scherpt Ibrahimovic zijn eigen record aan. Sinds zijn optreden tegen Kosovo in maart is hij de oudste international in de historie van het Zweedse voetbal. De aanvaller van Milan was toen 39 jaar, 5 maanden en 25 dagen oud. Het EK ging door blessureleed aan hem voorbij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.