Ibrahimovic blijft met LA Galaxy verstoken van play-offs

Reacties

De play-offs om de Amerikaanse titel gaan aan Zlatan Ibrahimovic voorbij. In de laatste speelronde van de reguliere competitie in de MLS viel het doek voor LA Galaxy.

Ibrahimovic blijft met LA Galaxy verstoken van play-offs

In september maakte trainer Sigi Schmid plaats voor zijn assistent Dominic Kinnaer in een ultieme poging alsnog de play-offs te bereiken. De laatste weken pakte Galaxy genoeg punten om weer hoop te mogen koesteren. De opdracht voor Decision Day was duidelijk, want bij winst op Houston Dynamo was een vervolg van de titelrace zeker.

Twee treffers van Ola Kamara boden LA Galaxy zondag na de eerste helft het vrije zicht op de play-offs. Maar na rust ging het helemaal mis voor Ibrahimovic en co. Romell Quioto en twee keer Mauro Manotas bezegelden het lot van de club uit Los Angeles. De vraag is ook waar de toekomst van de Zweed ligt aangezien zijn contract loopt tot eind 2018. Hij scoorde in Amerikaanse dienst 22 keer in 26 duels in de Major League Soccer. 

Twaalf clubs met enkele bekende spelers zijn nog in de race voor de MLS-titel.

Eastern Conference
New York Red Bulls - Bradley Wright-Phillips
Atlanta United FC - Brad Guzan
New York City FC - David Villa
DC United - Vytautas Andriuskevicius, Wayne Rooney
Columbus Crew
Philadelphia Union - Haris Medunjanin
Western Conference
Sporting Kansas City - Felipe Gutiérrez, Krisztián Németh
Seattle Sounders - Kelvin Leerdam, Nicolás Lodeiro
Los Angeles FC - Carlos Vela
FC Dallas - Roland Lamah
Portland Timbers - Samuel Armenteros
Real Salt Lake - Albert Rusnák

Zes Nederlandse spelers hebben zich met hun clubs niet geplaatst voor de play-offs. Gregory van der Wiel (Toronto FC), Johan Kappelhof, Michael de Leeuw (Chicago Fire), Marcel de Jong, Marvin Emnes (Vancouver Whitecaps) en Danny Hoesen (San Jose Earthquakes) zijn er niet bij als de prijzen worden verdeeld.

Andere bekende spelers die buiten de topzes vielen: Michael Bradley, Jozy Altidore, Sebastian Giovinco (Toronto FC), Jukka Raitala, Bacary Sagna (Impact de Montreal), Juan Agudelo (New England Revolution), Bastian Schweinsteiger, (Chicago Fire), Ashley Cole, Jonathan dos Santos, Giovani dos Santos, Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy), Philippe Senderos, DaMarcus Beasley (Houston Dynamo), Tim Howard (Colorado Rapids), Guram Kashia, Valeri Qazaishvili en Magnus Eriksson (San Jose Earthquakes).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.