Hyperambitieus Real Betis klaar om Barça nieuwe dreun uit te delen

Reacties

Bij Real Betis maakt niemand er dit seizoen een geheim van: het doel is plaatsing voor de Champions League. Die ambities werden deze zomer kracht bij gezet met een bijzonder succesvolle transfercampagne én een nieuwe trainer.

Hyperambitieus Real Betis klaar om Barça nieuwe dreun uit te delen

Niemand minder dan Rubi is de nieuwe eindverantwoordelijke bij het eerste elftal. De 49-jarige Spanjaard geldt in Spanje als de kroonprins van het trainersgilde en maakte vorig seizoen indruk door Espanyol met aanvallend, attractief voetbal naar de zevende plek en een Europees ticket te leiden. Hij vervangt Johan Cruijff-adept Quique Setién, die vaak kritiek kreeg omdat hij zijn spelers volstopte met opdrachten en het bestuur teleurstelde met slechts een tiende plek in La Liga.

Borja Iglesias, oogappeltje van trainer Rubi, is de duurste aankoop van Real Betis deze zomer.
Borja Iglesias, oogappeltje van trainer Rubi, is de duurste aankoop van Real Betis deze zomer.

Rubi hoefde na een gesprek met de clubleiding niet lang na te denken en tikte hoogstpersoonlijk 900.000 euro af om zijn contract af te kopen bij Espanyol. Van de nummer zeven naar de nummer tien lijkt geen stap vooruit, maar het verschil in ambitie is tussen beide clubs gigantisch. Betis wil de concurrentie aangaan met de Spaanse top en gedraagt zich daar ook naar. Rubi kreeg de belofte dat hij fors mag investeren en het bestuur hield zich aan die afspraak. Er is inmiddels voor bijna 75 miljoen euro ingekocht deze zomer.

Dat niet alleen Rubi onder de indruk is van de plannen, blijkt wel uit de komst van Nabil Fekir. De Franse international is wereldkampioen en werd een jaar geleden gelinkt aan clubs als Liverpool, Real Madrid en Arsenal. Nu kiest hij als aanvoerder van Olympique Lyon voor Betis, dat twintig miljoen euro voor hem heeft neergeteld. Borja Iglesias was met 28 miljoen nog duurder en is een rechtstreeks cadeau aan Rubi. Iglesias was vorig seizoen met zeventien doelpunten dé ster van Espanyol en geldt als een oogappel van de trainer.

Dat Real Betis nu nog geen status heeft als topclub bleek deze zomer ook. Giovani Lo Celso vertrok naar Tottenham Hotspur, doelman Pau López naar AS Roma en Barcelona haalde Juan Firpo weg. Fekir moet Lo Celso doen vergeten en Dani Martín, een van de grootste keeperstalenten van Spanje, werd aangetrokken om op termijn López te vervangen. Met rechtsback Emerson, linksback Álex Moreno en rechtsbuiten Juanmi werd de selectie verder versterkt. Een selectie die al alleraardigst was met spelers als Marc Bartra, Aïssa Mandi, William Carvalho, Andrés Guardado, Sergio Canales, Alex Tello en natuurlijk aanvoerder en voetbalbejaarde Joaquín. Voor voormalig Ajax-target Diego Lainez is slechts een bijrol ingericht.

Voormalig Ajax-target Diego Lainez heeft zijn meerwaarde nog niet bewezen bij Real Betis.
Voormalig Ajax-target Diego Lainez heeft zijn meerwaarde nog niet bewezen bij Real Betis.

Helemaal klaar met winkelen is Betis nog niet, maar de club vindt dat het nu aan Rubi is om successen te boeken. De coach kende een valse start met een 1-2 nederlaag tegen Real Valladolid, maar dat is hem vergeven omdat doelman Joel Robles al na acht minuten van het veld gestuurd werd. Zondag moet er voor het eerst gepiekt worden, om 21.00 uur in Camp Nou tegen kampioen Barcelona. De Catalanen hebben Lionel Messi terug op de bank en gingen op de openingsdag pijnlijk met 1-0 onderuit tegen Athletic Bilbao.

Betis wil de grootmacht een volgende dreun uitdelen en reist met vertrouwen naar Barcelona. Vorig seizoen won de club uit Sevilla met 3-4 van de sterrenploeg. Een verdiende overwinning tegen een Barcelona met Messi en Luis Suárez in de basis. Nu treft de ploeg van Rubi een wankelend Barcelona. Een Barcelona zonder Suárez, zonder Ousmane Dembélé en met een niet geheel fitte Messi op de bank. Betis ruikt bloed en wil op het allerhoogste Spaanse podium aantonen een ploeg te zijn om rekening mee te houden. 'Wij gaan om te winnen. Wij willen geschiedenis schrijven. Wij denken alleen maar aan de winst.' Rubi weet in ieder geval wat de fans willen horen.

Vr 23 aug. 2019

Za 24 aug. 2019

Zo 25 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.