Geen rol onder Hyballa: aanvoerder van NAC Breda mag niet meer meetrainen

Reacties

Peter Hyballa is eerder deze week begonnen aan zijn tweede dienstverband bij NAC Breda en Alex Plat zal daar geen rol in gaan spelen. De middenvelder was onder Robert Molenaar nog de aanvoerder van het elftal, maar heeft nu te horen gekregen dat hij niet meer met de groep mag meetrainen.

Geen rol onder Hyballa: aanvoerder van NAC Breda mag niet meer meetrainen
© Pro Shots

De 24-jarige Plat, die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam, bleef vrijdag bij de rentree van Hyballa al negentig minuten op de bank zitten tegen Jong AZ (5-1 overwinning). In zijn afwezigheid droeg Odysseus Velanas de aanvoerdersband om zijn arm. De middenvelder was met een hattrick de grote man bij NAC en inmiddels de topscorer van het elftal.

Plat komt duidelijk niet in de plannen van Hyballa voor en mag in de slotfase van deze transferwindow nog vertrekken. Zo is de situatie van de defensieve middenvelder volledig veranderd: in de eerste seizoenshelft was hij nog aanvoerder en een vaste basisspeler. Plat speelde 21 wedstrijden voor NAC.

Volgens regionale media is de beslissing om Plat niet meer bij het eerste elftal te betrekken overigens niet direct genomen door Hyballa, maar door commissaris technische zaken Pierre van Hooijdonk en de nieuwe technisch directeur Peter Maas.

Net als Plat hoeft ook vleugelverdediger Ruben Ligeon niet op een kans van Hyballa te rekenen. NAC maakt op de officiële website van de club bekend dat het tweetal vanaf heden apart van de groep zal trainen. Stef de Wijs, Jethro Mashart, Martijn Brandt en Ayouba Kosiah keren terug naar NAC Onder-21.

Lees via VI PRO meer over de terugkeer van Peter Hyballa bij NAC:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.