Hyballa kritisch op eigen technisch manager: 'Wat interesseert mij dat nou?'

Reacties

NAC Breda-trainer Peter Hyballa heeft in een openhartig interview met BN De Stem flink wat kritiek geuit op het beleid van technisch manager Tom Van Den Abbeele.

Hyballa kritisch op eigen technisch manager: 'Wat interesseert mij dat nou?'
© Pro Shots

Hyballa werd begin februari aangesteld als nieuwe trainer van NAC, maar na zeven wedstrijden onder zijn leiding werd het seizoen stilgelegd. De 44-jarige Duitser blikt terug op zijn eerste maanden in Breda en is opvallend kritisch op collega Van Den Abbeele, die verantwoordelijk is voor het spelersbeleid bij NAC.

'De technisch manager en ik hebben een andere kijk op voetbal, onze visies komen niet overeen. Hij biedt ons spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. "Ze komen van grote clubs", zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren', stelt Hyballa.

De trainer houdt Van Den Abbeele verantwoordelijk voor het mislopen van een aantal welkome versterkingen. 'We waren bezig met Jordy Bruijn, Elmo Lieftink en nu Jesper Drost. De technisch manager pakte helaas steeds niet door, want het is bij Bruijn en Lieftink niet op de financiën afgeketst. Dat is de waarheid. Ik speel geen spelletjes. Wat ik nu vertel, is intern al lang geen geheim meer. Iedereen binnen de club weet wat ik van de huidige situatie vind. Dat heb ik ze tijdig en vaak genoeg verteld.'

Van Den Abbeele reageert er als volgt op: 'Natuurlijk verschillen we weleens van mening als het gaat om posities en spelers. Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over. Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken. Daarom willen we ook talenten, idealiter uit de eigen opleiding, een kans geven om minuten te maken in ons eerste elftal. Maar laat ik duidelijk zijn, ons primaire doel is een selectie samen te stellen, binnen de financiële mogelijkheden, waarmee we kunnen strijden voor promotie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.