Huurlingen komen en gaan bij VVV

Reacties

VVV-Venlo heeft na Romeo Castelen nog een aanvaller toegevoegd aan de selectie. De Deen Emil Riis Jakobsen (19) van Derby County maakt het seizoen af in De Koel.

Huurlingen komen en gaan bij VVV

De 1 meter 90 lange aanvaller begon zijn loopbaan bij Randers FC in zijn geboorteland. Onder meer via optredens in nationale jeugdploegen speelde hij zich in de kijker bij Derby County, dat Jakobsen in de zomer van 2016 contracteerde. Bij de Engelse club kwam de Deen vooralsnog niet in actie in het eerste elftal. Bij VVV maakte hij indruk tijdens een stage, vlak voor de winterstop. Manager voetbalzaken Stan Valckx is blij met zijn komst. 'Hij is een echte spits. Doelgericht en balvast', zegt Valckx.

Tegenover de komst van Jakobsen staat het nakende vertrek van spits Etienne Amenyido (19). De Duitser werd gehuurd van Borussia Dortmund, maar kwam bij VVV in competitieverband niet verder dan twee invalbeurten. Amenyido keert zeer waarschijnlijk op korte termijn terug naar zijn Duitse werkgever, die hem elders wil onderbrengen.

Mogelijk is hij niet de enige gehuurde speler die VVV tussentijds zal verlaten. Vooral de situatie van Mink Peeters lijkt uitzichtloos. De aanvallende middenvelder werd tot het einde van dit seizoen overgenomen van Real Madrid, maar kreeg sindsdien slechts een handjevol speelminuten. Hij viel vooral op met een rel rondom – volgens de club – ongeoorloofde privé-trainingen onder leiding van oud-prof Arno Arts.

Peeters is niet gelukkig met zijn rol op het tweede plan, VVV twijfelt of het zinvol is hem te behouden en ook Real Madrid heeft aangegeven niet blij te zijn met het gebrek aan speeltijd van de jongeling. De komende dagen wil VVV in overleg met Peeters en de Spaanse grootmacht bekijken of de Nijmegenaar nog toekomst heeft in Venlo.

Ook Tarik Tissoudali en Kelechi Nwakali, gehuurd van respectievelijk Le Havre en Arsenal, kwamen in Noord-Limburg minder in actie dan zijzelf en hun clubs hadden gehoopt. 'Ik denk dat twee of drie huurspelers deze maand terugkeren naar hun clubs', zei Valckx begin deze week. 'Daarbij zijn we dus ook afhankelijk van de wensen van de andere partijen.'

Over de eigen spelers die zich de afgelopen maanden in de kijker hebben gespeeld – Lars Unnerstall, Clint Leemans, Vito van Crooy – stelt VVV zich minder flexibel op: de technische leiding is niet bereid een dragende speler van de stuntploeg (tiende in de Eredivisie) tussentijds te laten vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.