Huurling Pato vergroot Braziliaans contingent Chelsea

Reacties

Chelsea heeft de komst van Alexandre Pato volledig afgerond. Met de 26-jarige spits, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Corinthians, zijn is de Premier League-club weer een Braziliaan rijker.

Huurling Pato vergroot Braziliaans contingent Chelsea

Manager Guus Hiddink had met Kenedy, Willian, Oscar en Diego Costa al de beschikking over vier spelers met een Braziliaanse nationaliteit. Laatstgenoemde is ook in het bezit van een Spaans paspoort en komt ook voor dat land uit. De eveneens uit Brazilië afkomstige Ramires vertrok deze winter naar de Chinese club Jiangsu Suning. David Luiz en Filipe Luís lieten Chelsea al eerder achter zich.

Pato is de vijftiende Braziliaan die voor Chelsea gaat voetballen. Eerder stonden onder anderen voormalige PSV'ers Alcides en Alex onder contract op Stamford Bridge. Ook Nathan, Wallace en Lucas Piazón, die allen een verleden hebben bij Vitesse, werden eerder naar Londen gehaald.

Hiddink sprak vrijdag tijdens zijn persconferentie al over zijn nieuwe spits. 'Het is een goede zet om Pato te huren. Zo kunnen we eens zien wat hij kan brengen bij Chelsea. Dit is voor hem een herkansing in Europa. Het getuigt van lef dat hij naar Chelsea komt.' De Nederlander sprak ook nogmaals zijn vertrouwen uit in Costa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.