Huurling Nygren stuurt aan op vertrek bij SC Heerenveen

Reacties

Het is waarschijnlijk dat Benjamin Nygren (20) bezig is aan zijn laatste weken als speler van SC Heerenveen. De Zweed heeft bij de club kenbaar gemaakt dat hij zijn carrière graag elders wil vervolgen.

Huurling Nygren stuurt aan op vertrek bij SC Heerenveen
© Pro Shots

Heerenveen huurde Nygren in de zomer van 2020 voor een periode van twee seizoenen van RC Genk. In de overeenkomst werd ook een koopoptie opgenomen. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar later en lijkt de samenwerking tussen de Friese club en Zweedse jeugdinternational vroegtijdig op een einde te lopen.

'Er is nog een aantal wedstrijden te gaan tot de winterstop. Daar ligt op dit moment absoluut mijn focus, maar ik wil gewoon meer gaan spelen. Als dat niet hier kan, is het misschien beter als we in januari verder gaan kijken, dat ik naar een club ga waar honderd procent vertrouwen in mij is', zei Nygren zondagavond na het gelijkspel tegen PSV (1-1).

Nygren moest het tegen de Eindhovenaren wederom doen met een rol als invaller. 'Dat was natuurlijk een teleurstelling', zei hij. 'Als ik naar mijn hele periode bij Heerenveen kijk, is dat een tijd met ups en downs. Voor het team en voor mij. In het begin heb ik vrij veel gespeeld, de laatste tijd steeds minder. Daar heb ik het moeilijk mee, dat is voor mijn ontwikkeling ook niet goed.'

'Ik ga de komende wedstrijden mijn volledige best doen voor Heerenveen. Het is voetbal en wie weet gebeurt er in de volgende weken nog iets waardoor mijn kansen keren, maar anders is het waarschijnlijk beter om te kijken wat er in januari op mijn pad komt', sloot Nygren af. Trainer Johnny Jansen liet desgevraagd weten dat de club begrip heeft voor het standpunt van Nygren. 'Benjamin speelt gewoon weinig, dus ik snap wel dat hij er zo instaat. We zullen in januari zien wat er gebeurt.'

Nygren speelde tot nu toe 39 duels voor Heerenveen, waarvan 18 als basisspeler. Genk nam hem in 2019 voor vier miljoen euro over van IFK Göteborg, maar voor de Belgen speelde hij pas vijf competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer B. Nygren
Meer over B. Nygren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.