Huntelaar maakt met indrukwekkende cijfers ook het verschil tegen ADO

Reacties

Ajax heeft na het Europese succes in Valencia ook de altijd lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Klaas Jan Huntelaar kreeg van trainer Erik ten Hag een basisplaats en de ervaren spits was opnieuw trefzeker in de Eredivisie. Huntelaar kan inmiddels teren op indrukwekkende cijfers.

Huntelaar maakt met indrukwekkende cijfers ook het verschil tegen ADO
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 2
Ajax
Ajax

Het regende grote kansen tijdens de eerste helft van ADO - Ajax, maar het was alleen Huntelaar die trefzeker was in de eerste 45 minuten. Na een knappe rush van Hakim Ziyech bleef Huntelaar kalm oog in oog met keeper Luuk Koopmans. Het was zijn vijfde goal in het huidige Eredivisie-seizoen en omdat de spits ook tweemaal een assist gaf, is hij gemiddeld per 44 minuten rechtstreeks betrokken bij een doelpunt van Ajax in de competitie. Geen enkele speler in de Eredivisie komt bij dat gemiddelde in de buurt.

Dat het bij die 0-1 bleef in de eerste helft, mocht een klein wonder heten. Bij ADO kregen Michiel Kramer en Crysensio Summerville grote kansen, Ziyech en Quincy Promes hadden na de openingstreffer van Huntelaar misschien wel moeten scoren.

Dat het lang 0-1 bleef, was voor de fans van ADO genoeg reden om hun team naar voren te schreeuwen. De harde kern van de thuisclub maakte de eerste twaalf minuten van de wedstrijd buiten het stadion mee, uit protest tegen de beslissing van ADO en de gemeente Den Haag om geen supporters van Ajax toe te laten tijdens dit duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook zonder de steun van het uitpubliek trok Ajax de wedstrijd naar zich toe. In de slotfase nam ADO meer risico en daar profiteerde de uitclub van. Na een snelle counter rondde invaller David Neres vijf minuten voor tijd af voor de beslissing, waardoor de Amsterdammers ongeslagen blijven in de Eredivisie. Met een voorsprong op zak kan de selectie rustig kijken naar PSV - VVV-Venlo, de Eindhovenaren moeten winnen om weer in punten gelijk te komen met Ajax. ADO blijft door de nederlaag in de degradatiezone staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ADO Den Haag Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Ook als Huntelaar 54 is zal hij zijn goaltjes meepikken'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.