Huntelaar keert terug bij Ajax

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar keert na negen jaar terug bij Ajax. De spits (33) heeft zich voor één jaar verbonden aan de Amsterdamse club.

Huntelaar keert terug bij Ajax

Huntelaar werd al langer in verband gebracht met Ajax, waar hij eind 2008 vertrok voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Na omzwervingen langs Real Madrid en AC Milan streek hij in 2010 neer bij Schalke 04. Der Hunter bleef zeven jaar in Gelsenkirchen. Afgelopen seizoen stond hij op het tweede plan. Speler en club kwamen tot de conclusie dat een langer verblijf geen goede optie zou zijn. Huntelaar kan daardoor transfervrij de overstap maken naar Ajax.

'Ik ben blij dat Klaas-Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem', vertelt directeur spelersbeleid Marc Overmars. 'Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig.'

'We halen met Klaas-Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas-Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld', aldus Overmars.

Huntelaar maakte op 15 januari 2006 zijn debuut voor Ajax tegen NEC. Het was zijn eerste van 136 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 105 keer scoorde. Met Ajax won hij in 2006 en 2007 zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal.

'Huntelaar kan Ajax echt verder helpen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.