Ajax heeft de eerste van twee oefenduels op deze maandag gewonnen. Klaas Jan Huntelaar en Dani de Wit lieten zich ook tegen OFI Kreta weer zien.

6 - 2
OFI Kreta
OFI Kreta

Ajax werd bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan PAOK Saloniki en oefent deze maandag tegen twee andere Griekse ploegen. Om 19.00 uur speelt de beoogde basiself in het Olympisch Stadion tegen Panathinaikos en in de middag kwam de B-keus in Epe in actie tegen OFI Kreta. In dit team begonnen onder meer Lisandro Magallán, Kik Pierie, Lasse Schöne en Huntelaar aan de aftrap.

Laatstgenoemde opende al vroeg in de wedstrijd de score. Huntelaar werd met een fraaie steekpass bediend door Noa Lang en scoorde met een stiftje. De gelijkmaker van Lisandro Semedo (door OFI Kreta gehuurd van Fortuna Sittard) viel al snel, maar dankzij een treffer van De Wit ging Ajax toch met een voorsprong rusten. De Wit tikte bij de tweede paal een lage voorzet van Zakaria Labyad binnen.

Ajax begon zonder Jurriën Timber en Jurgen Ekkelenkamp, die allebei al voor rust geblesseerd uitvielen, aan de tweede helft. Daarin kwam OFI Kreta opnieuw op gelijke hoogte, maar Ajax liet de zege niet uit handen glippen. Kik Pierie schoot op aangeven van Labyad in twee instanties raak en niet veel later maakte Huntelaar zijn tweede van de middag. Lang schoot op de paal, waarna de rebound voor Huntelaar was. Hij staat nu op vijf goals in de voorbereiding.

Siem de Jong moest de strijd kort na de tweede goal van Huntelaar staken. De van Sydney FC teruggekeerde middenvelder annex aanvaller was voor rust in de ploeg gekomen voor Ekkelenkamp, maar viel in de tweede helft zelf geblesseerd uit. Langs de kant zag hij De Wit op aangeven van Lasse Schöne ook zijn tweede van de wedstrijd maken. Ook De Wit heeft nu vijf goals gemaakt in de oefencampagne.

Het slotakkoord kwam op naam van Schöne, die uit een vrije trap de 6-2 binnenschoot. Zo viel de overwinning van Ajax ruim uit. Maandagavond sluiten de Amsterdammers, die nog ongeslagen zijn in de oefencampagne, de voorbereiding af tegen Panathinaikos.

Opstelling Ajax: Kotarski; J. Timber (Q. Timber), Magallan, Botman, Pierie; Schöne (Danilo), Ekkelenkamp (De Jong / Taylor), De Wit; Labyad, Huntelaar, Lang.