Huiberts: 'We zijn verrast door het vertrek van Maher'

Reacties

Adam Maher vertrekt bij AZ. De 25-jarige middenvelder heeft de Alkmaarse club via zijn zaakwaarnemer Sigi Lens laten weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. AZ had daar niet op gerekend, zegt directeur Max Huiberts.

Huiberts: 'We zijn verrast door het vertrek van Maher'

AZ dacht dat Maher openstond voor een contractverlenging. 'We kregen aanvankelijk signalen van ze die ons positief stemden', reageert Huiberts tegenover Voetbal International. 'We waren in afwachting van een reactie op onze laatste contractaanbieding. In plaats daarvan kregen we een telefoontje dat Adam gaat vertrekken. Dat heeft ons verrast.'

Maher tekende vorig jaar een eenjarig contract bij AZ, nadat hij als transfervrije speler eerst zijn conditie en ritme op peil had gebracht bij zijn oude club. De vijfvoudig Oranje-international veroverde een basisplaats en groeide dit seizoen uit tot een belangrijke kracht in Alkmaar. Dat wekte de belangstelling op van clubs in binnen- en buitenland.

Van Rhijn en Velthuizen
Twee andere spelers met een aflopende verbintenis, verdediger Ricardo van Rhijn en doelman Piet Velthuizen, kregen geen nieuwe aanbieding. Met routinier Ron Vlaar wil AZ wél verder. 'Met Ron hadden we de afspraak dat we na het seizoen de balans zouden opmaken', zegt Huiberts.

'Aangezien hij een prima seizoen met veel wedstrijden heeft gedraaid, kunnen we daar zeer tevreden over zijn. We moeten zijn contractverlenging nog formaliseren, maar dat gaat goed komen.'

Daarnaast oriënteert AZ zich op de transfermarkt voor de mogelijke aankoop van één of twee nieuwe spelers. Tegelijkertijd wil de technische leiding de A-selectie deze zomer verkleinen. Vorig seizoen bestond die uit 31 man, inclusief de verhuurde spelers. Komend seizoen zal de selectie uit maximaal 25 spelers bestaan.

Onder hen in ieder geval een talent uit de eigen opleiding, Kenzo Goudmijn. Na een goed seizoen in Jong AZ wordt de zeventienjarige middenvelder definitief doorgeschoven naar de A-selectie van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot.

Recent sprak Adam Maher al met VI over zijn toekomst
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.