Huiberts: 'We doen er alles aan Midtsjø voor AZ te behouden'

Reacties

AZ hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Fredrik Midtsjø. De 26-jarige middenvelder is een sleutelspeler in Alkmaar en heeft aanbieding voor een contractverlenging op zak. Daar is de Noorse international nog niet op ingegaan. De huidige verbintenis van Midtsjø loopt tot medio 2022.

Huiberts: 'We doen er alles aan Midtsjø voor AZ te behouden'
© Pro Shots

'De gesprekken lopen nog en ik heb daar best een goed gevoel over', zegt voetbaldirecteur Max Huiberts tegen Voetbal International. Eventuele plaatsing voor de Champions League of de voorrondes van dat toernooi, kan volgens Huiberts in het voordeel werken van AZ. 'Fredrik heeft een leeftijd waarop hij misschien een stap zou willen maken. Maar hopelijk hebben wij straks het vooruitzicht op de Champions League als extra troefkaart, als we deze ploeg grotendeels bij elkaar gaan proberen te houden. Dat is een podium waarop iedere ambitieuze voetballer wil spelen. En zeker een speler als Midtsjø zouden we op dat niveau goed kunnen gebruiken. Dus doen we er alles aan hem binnenboord te houden.'

AZ hoopt ook landgenoot Jonas Svensson langer aan de club te binden. De 27-jarige back staat open voor een nieuw avontuur komende zomer, maar heeft zijn contractaanbieding in beraad. De huidige overeenkomst loopt tot medio van 2021. De twee Noren kwamen in 2017 naar Alkmaar: Svensson aan het begin van dat kalenderjaar, Midtsjø in de zomer.

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het volledige portret van Fredrik Midtsjø, met beschouwingen van trainer Arne Slot en voetbaldirecteur Max Huiberts.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.