Huiberts over geflirt Ajax met Wijndal: 'Level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld'

Reacties

Voetbaldirecteur Max Huiberts van AZ vindt dat Owen Wijndal er in sportief opzicht niets mee opschiet als hij de Alkmaarders voor Ajax zou verruilen. Onlangs liet Dusan Tadic in de Pak Schaal Podcast weten dat hij in de linksback een goede vervanger van de mogelijk vertrekkende Nicolas Tagliafico ziet.

Huiberts over geflirt Ajax met Wijndal: 'Level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld'
© Pro Shots

'Ook hier heerst prestatiedruk en wordt op hoog niveau getraind. Ik kijk naar de weerstand op competitieniveau en die is bij beide clubs hetzelfde. En Owen speelt inmiddels ook in de basis van Oranje, hoeveel groter moet de druk uit Nederland nog worden?', aldus Huiberts in een uitgebreid interview in de nieuwe editie van Voetbal International.

Huiberts moet nog maar zien of Ajax daadwerkelijk aanklopt voor Wijndal, wiens contract doorloopt tot medio 2023.

'Ik ben nu vijfenhalf jaar technisch directeur van AZ en heb nog nooit meegemaakt dat een traditionele Nederlandse topclub zich heeft gemeld voor een speler van ons. Laat staan dat er een bod is uitgebracht. In de buitenwereld blijft dit maar een item, terwijl ik er nog nooit mee te maken heb gehad. Los daarvan: waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen? Hij speelt al twee jaar met groot gemak al zijn wedstrijden, heel bijzonder. Het level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld.'

Lees op VI PRO het uitgebreide interview met Max Huiberts: over de ambities van AZ, transferzaken en het ontslag van Arne Slot.

Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer O. Wijndal
Meer over O. Wijndal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.