Huddersfield beëindigt rampzalige reeks dankzij schlemiel Fosu-Mensah

Reacties

Huddersfield Town heeft de laatste plaats in de Premier League overgedaan aan Fulham. In de onderlinge kelderkraker boekten The Terriërs pas de eerste overwinning van het seizoen. Tegen de ploeg van Terence Kongolo, Juninho Bacuna en Rajiv van La Parra was Timothy Fosu-Mensah de schlemiel.

Huddersfield beëindigt rampzalige reeks dankzij schlemiel Fosu-Mensah
Huddersfield Town
Huddersfield Town
1 - 0
Fulham
Fulham

Het duel in het John Smith's Stadium was er eentje tussen twee clubs in grote problemen. Huddersfield bezette tot maandagavond de allerlaatste plaats met slechts drie punten uit tien wedstrijden, het één plekje hoger gepositioneerde Fulham deed het met vijf punten uit tien duels niet veel beter. Bovendien hadden beide ploegen al geruime tijd geen driepunter meer genoteerd. Huddersfield won dit seizoen nog geen enkele keer (het speelde drie keer gelijk), terwijl de eerste en enige zege van Fulham dateerde van zaterdag 26 augustus.

Ook rondom dit duel werd uiteraard stilgestaan bij het tragische overlijden van Leicester City-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha, die iets meer dan een week geleden omkwam bij een helikopterramp. Beide ploegen droegen tijdens de warming-up shirts met de tekst #TogetherWithLeicester (zie onder), namen voor de aftrap een minuut stilte in acht en speelden de wedstrijd vervolgens met rouwbanden.

Uiteindelijk ging de ploeg van basisspeler Kongolo (die in de laatste minuten werd vervangen door Bacuna, Van la Parra bleef op de bank) er in de kelderkraker met de zege vandoor. Een weggewerkte corner van Chris Löwe belandde terug in zijn voeten, met zijn voorzet vond hij landgenoot Christopher Schindler bij de tweede paal. De verdediger won simpel zijn kopduel van Fulham-basisklant Timothy Fosu-Mensah, via de Nederlander ging de bal binnen. Daarmee kwam er een einde aan een verschrikkelijke reeks voor Huddersfield: het wist in de voorgaande zeven (!) thuiswedstrijden in de Premier League niet één doelpunt te maken.

Het was overigens sowieso niet de avond van Manchester United-huurling Fosu-Mensah, die de enige goal van de avond officieel op zijn naam kreeg: eigen doelpunt dus. Kort na zijn ongelukkige optreden bij de openingsgoal kreeg hij geel voor een charge op Löwe, een fikse overtreding die net zo goed bestraft had kunnen worden met rood. Zijn matige optreden kwam de Nederlander duur te staan, want hij hoefde na rust niet meer terug te keren: de felbekritiseerde manager Slavisa Jokanovic wisselde hem halverwege voor Cyrus Christie.

Tegen het einde van de wedstrijd drong Fulham wel voorzichtig aan, maar overdreven grote kansen vielen er niet te noteren. Een goal van André Schürrle werd afgekeurd wegens buitenspel, verder kwamen The Cottagers niet. Dankzij pas het vijfde competitiedoelpunt van deze jaargang won Huddersfield, waardoor het de eerste competitiezege boekte sinds 14 april, toen het (vijf duels voor het einde van vorig seizoen) thuis met 1-0 won van Watford.

De kritiek op Jokanovic zal tegelijkertijd ongetwijfeld nóg grotere vormen aannemen, het is de vraag hoe lang de Serviër nog mag aanblijven bij Fulham. De afgelopen periode werd in Engeland al druk gespeculeerd over zijn positie, die volgens veel media nu onhoudbaar is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
AFC Bournemouth
38
13
6
19
56-70
-14
45
15
Burnley
38
11
7
20
45-68
-23
40
16
Southampton
38
9
12
17
45-65
-20
39
17
Brighton & Hove Albion
38
9
9
20
35-60
-25
36
18
Cardiff City
38
10
4
24
34-69
-35
34
19
Fulham
38
7
5
26
34-81
-47
26
20
Huddersfield Town
38
3
7
28
22-76
-54
16
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.