Hübner ergert zich aan tegenstander na rode kaart: 'Een schande'

Reacties

Benjamin Hübner had zaterdag geen goed woord over voor Kaan Ayhan. De dertigjarige verdediger van 1899 Hoffenheim kreeg al na tien minuten een rode kaart tegen Fortuna Düsseldorf omdat hij Ayhan met een elleboog in zijn gezicht raakte. Hübner vond dat de verdediger van Düsseldorf theater maakte.

Hübner ergert zich aan tegenstander na rode kaart: 'Een schande'
© Pro Shots
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
2 - 2
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Het incident vond plaats in de tiende minuut, toen Düsseldorf al leidde dankzij een goal van Rouwen Hennings. Bij een hoekschop van Hoffenheim werd afgefloten door de scheidsrechter nadat Ayhan naar de grond was gegaan. Op de beelden is te zien dat Hübner hem raakte, maar volgens de verdediger van Hoffenheim deed Ayhan dat vooral zelf.

'Ik ben ongelooflijk boos', zei Hübner tegen Sky Deutschland. 'We stonden dicht bij elkaar en mijn arm kwam tegen Ayhans lichaam aan. Dat zie je op de beelden. Dan haalt hij mijn arm omhoog en slaat hij eigenlijk zichzelf in zijn gezicht. Niet eens stevig, maar wat hij er dan van maakt... Naar mijn mening is dat onbeschoft', doelde Hübner op de reactie van Ayhan, die kermend van de pijn naar de grond ging.

'Zoiets neemt het plezier van voetbal weg', vervolgde de verdediger, die tegen Düsseldorf juist terugkeerde van een schorsing. 'Als ik hem had geslagen, wat ik nog nooit heb gedaan, dan had ik toegegeven dat het stom was. Maar wat hij hier doet, is een grote schande. Vervolgens moet ik de hele wedstrijd op mijn telefoon kijken omdat ik niet naar binnen mocht. Ik zag wel een vechtprestatie van de ploeg. Daar ben ik trots op.'

De VAR ging uiteindelijk mee met de beslissing van de scheidsrechter. Na afloop was ook Ayhan woedend. 'Ik kreeg duidelijk een vuist in mijn gezicht. Het deed niet zo veel pijn, maar je kan er zeker een rode kaart voor geven.' Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder was het daar niet mee eens. 'Ik vond het geen rode kaart, maar dat zeg ik natuurlijk ook omdat het mijn team betrof. We kunnen leven met de 2-2. Düsseldorf is sterker dan hun plek op de ranglijst doet vermoeden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Düsseldorf
Meer over Fortuna Düsseldorf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.